Òbit

Mor el dibuixant danès Kurt Westergaard, autor de la caricatura de Mahoma que va provocar la ira islamista

L’artista va publicar el seu controvertit dibuix el 2006 al diari danès ‘Jyllands-Posten’ i presentava el profeta amb una bomba com a turbant

Mor el dibuixant danès Kurt Westergaard, autor de la caricatura de Mahoma que va provocar la ira islamista

EFE / Preben Hupfeld

1
Es llegeix en minuts
EFE

El dibuixant danès Kurt Westergaard, autor d’una controvertida caricatura del profeta Mahoma que va precipitar sagnants protestes al món islàmic, ha mort als 86 anys, van informar fonts familiars al diari ‘Berlingske’ de Copenhaguen.

Westergaard va ser el creador d’una de les dotze caricatures de Mahoma publicades el 2006 al diari danès ‘Jyllands-Posten’. La seva va ser la més controvertida i presentava el profeta amb una bomba com a turbant. El dibuix va desencadenar les ires a múltiples països de majoria musulmana, així com violentes protestes contra Dinamarca i el boicot als productes danesos.

Notícies relacionades

Inicialment la controvertida caricatura va ser publicada el 2006 i reproduïda de nou pel diari satíric francès ‘Charlie Hebdo’, el 2012. Tres anys després es va produir l’atemptat contra la redacció d’aquesta publicació, en què van morir dotze persones, inclosos alguns dels seus destacats dibuixants.

Westergaard va començar a treballar com a dibuixant del ‘Jyllands-Posten’ en la dècada dels 80. En els últims anys vivia retirat i sota protecció policial. La custòdia del caricaturista es va reforçar arran de l’intent d’atemptat sofert el 2010, quan la policia va detenir un somali que va irrompre armat amb una destral a casa seva. El dibuixant es va escapolir de l’atac al refugiar-se al bany i el seu agressor va ser condemnat posteriorment a deu anys de presó.

Temes:

Còmic