Mor Salo, un dels fundadors d’Extremoduro

Les xarxes socials s’inunden de missatges de comiat al guitarrista de la banda. Es trobava ingressat a l’hospital de Plasència des de divendres

Mor Salo, un dels fundadors d’Extremoduro

EL PERIÓDICO

1
Es llegeix en minuts

Plasència s’ha despertat aquest dimarts amb una trista notícia. A les 9.00 hores ha mort Gonzalo Muñoz Hinojal, ‘Salo’, un dels fundadors d’Extremoduro, als 67 anys. Així ho han confirmat a aquest diari fonts pròximes a la família. L’artista va ingressar divendres a l’Hospital Virgen del Puerto de Plasència per una malaltia que va resultar ser un càncer en estat molt avançat.

El músic va ser guitarrista i sota de la banda extremenya durant els tres primers discos de la coneguda banda de rock. Muñoz porta en la música des que té 14 o 15 anys, quan amb uns amics va fundar Los Dogos, un grup mític de rock de la capital del Jerte. Va ser el 1988 quan Robe Iniesta els va proposar, tant a Salo com a Luis von Fanta, tercer fundador del grup i que també pertanyia a Los Dogos i va morir el 2012, formar una banda: Extremoduro.

Notícies relacionades

Poc temps després, i gràcies a la maqueta Rock transgresivo, el programa de Televisió Espanyola els va cridar per gravar dos dels seus primers èxits: Extremaydura i Jesucistro García. De tocar el baix va passar a ser el guitarrista principal de la banda fins a 1993, quan va marxar del grup.

El funeral serà demà a les 11.00 hores al tanatori de Plasència.