Concurs de piano

Els finalistes del Maria Canals actuaran amb l’OSV

La simfònica vallesana substitueix la JONC en la prova final, que es dirimirà dimecres al Palau de la Música Catalana entre el portuguès Rafael Kyrychenko, el georgià Sandro Gegechkori i el xinès Ziming Ren

Els finalistes del Maria Canals actuaran amb l’OSV
1
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

El portuguès Rafael Kyrychenko, el georgià Sandro Gegechkori i el xinès Ziming Ren són els finalistes de l’actual edició del Concurs Internacional de Música Maria Canals. Han sigut seleccionats per un jurat internacional format per l’alemanya Uta Weyand, el serbi Mladen Tcholitch, la polonesa Ewa Osinski, el rus Alexander Moutouzkine, els catalans Ramon Coll i Alba Ventura, i la direcció del francès uruguaià Carlos Cebro.

Dimecres a les 20 hores se celebrarà al Palau de la Música la gran final de la 66a edició. Hi tocaran amb l’Orquestra Simfònica del Vallès. Aquesta serà l’encarregada d’acompanyar els pianistes en substitució de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC), ja que entre els seus músics s’hi ha detectat un cas de Covid. El director català Jordi Francés prepara el repertori amb els músics en temps en un es posarà al capdavant de l’OSV.

Notícies relacionades

Kyrychenko i Gegechkoriorgia interpretaran el ‘Concert per a piano i orquestra número 1 en si b menor, opus 23’ de Txaikovski i Ren tocarà el ‘Concert per a piano i orquestra número 2 en do menor, opus 18

El guanyador de l’edició d’aquest any s’emportarà el Premi Fundació Jesús Serra, amb un import de 25.000 euros. El Segon Premi del Concurs, el Premi Fundació Carulla, està valorat en 10.000 euros, i el Tercer Premi, el Premi Fundació Lluís Corominas, consisteix en 6.000 euros.

Temes:

Música