Actuacions posposades

La JONC suspèn concerts per un cas de Covid

La Jove Orquestra Nacional de Catalunya no podrà actuar a Cervera i Barcelona aquest cap de setmana

La JONC suspèn concerts per un cas de Covid
1
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

La JONC (Jove Orquestra Nacional de Catalunya) ha suspès els tres concerts previstos a Vic, Cervera i Barcelona després de detectar un cas de Covid-19 entre els seus músics. La intenció és recuperar les actuacions més endavant.

Els joves intèrprets havien recuperat les trobades i assajos després d’un any i mig llarg de pandèmia. Els estrictes protocols de seguretat mantinguts en els assajos han permès detectar un cas entre la quarantena de músics de 19 a 25 anys que integren la JONC aquest any.

El descontrol del virus a Catalunya entre els joves preocupa tota la societat, també els qui feia tant temps que tenien ganes de tornar a tocar junts davant el públic. Els músics de la JONC han seguit assajos ‘online’ durant la pandèmia i per a ells significava molt actuar de nou.

Notícies relacionades

Els joves intèrprets es van reunir l’1 de juliol per perfeccionar la seva cohesió com a conjunt sota la batuta de Manel Valdivieso. Preparaven un programa simfònic amb la suite de ‘Rosenkavalier’ de Richard Strauss, ‘Canto ed estasi di Lea’ de Benet Casabancas i ‘Sheherezade’ de Rimsky-Korsakov que volien presentar aquest divendres al Teatre Atlàntida de Vic, dissabte al Festival Internacional de Música de Cervera i diumenge al Palau de la Música Catalana.

La JONC, que està fent proves a tots els seus membres, treballa amb l’esperança de poder mantenir el seu compromís la setmana que ve amb el Concurs Internacional de Música Maria Canals. La gran final prevista per al dimecres 14 se celebra amb un concert al Palau de la Música Catalana on els pianistes favorits interpreten diferents obres juntament amb la JONC. Els pròxims PCR dels intèrprets de l’orquestra seran determinants.

Temes:

Música