Festival d’Estiu de Barcelona

Sílvia Pérez Cruz indaga més enllà de la música a ‘Género imposible’

La cantant ofereix al Lliure una visió diferent i completa del seu disc ‘Farsa (Diálogo imposible)’ elaborada amb primeres espases de diferents disciplines

Sílvia Pérez Cruz indaga més enllà de la música a ‘Género imposible’
1
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

A Sílvia Pérez Cruz mai li han agradat els límits ni les divisions entre els diferents gèneres o disciplines. Per a la cantant i compositora el món de l’art és un. Com més ha col·laborat amb artistes de dansa, de cine, de teatre, de pintura o de qualsevol altra especialitat més connexions ha trobat entre el seu art i la música. Fruit d’aquestes col·laboracions va sorgir el seu últim disc ‘Farsa (Diálogo imposible)’ que ja va presentar en solitari i acompanyada d’una banda. Ara, ofereix al Teatre Lliure (Sala Fabià Puigserver, del 8 a l’11) una visió diferent i completa amb ‘Género imposible’. L’espectacle va més enllà de la música i inclou escenografia de Sílvia Delagneau i Max Glaenzel, dramatúrgia de Pablo Messiez, supervisió del moviment d’Elena Córdoba i projeccions de peces visuals de 16 mm d’Adriana Vila Guevara, entre d’altres.

És una proposta ambiciosa on explora la diferència entre allò que som i el que mostrem. «Interpreto les mateixes cançons que al disc però ara serà diferent perquè la proposta no té res a veure. Cada una obre una porta i l’ordre és diferent», assenyala la cantant i compositora.

Fortalesa i fragilitat

L’espectacle parla «de la fortalesa que mostrem i de la fragilitat que ens defineix». És com una entrada al seu món més íntim, a la seva manera de treballar i de crear. «Aquesta proposta respon a la necessitat de compartir amb gent d’altres disciplines el que saps però també els teus dubtes. És una manera de connectar-ho tot però és una cosa líquida». Imatges, paraules, sentiments i notes musicals flueixen.

Notícies relacionades

A l’espectacle estarà sola en escena. Però la seva intenció quan vagi de gira amb l’espectacle és convidar artistes de diferents disciplines a unir-s’hi allà on actuï. Serà una manera més d’enriquir aquesta proposta tan personal. «La Sílvia ens porta a diferents mons a través de paraules i cançons i entre aquests mons es creen relacions noves», explica el director argentí Pablo Messiez que ja va treballar amb la música i el teatre a ‘Las canciones’, que es va muntar al Lliure.

Millor no revelar gaire més i deixar-se sorprendre per allò que amb tant mim han preparat Sílvia Pérez Cruz i companyia.

Temes:

Grec Música