Ha hagut de disculpar-se

Les xarxes rescaten tuits homòfobs i masclistes de Marc Seguí

  • La polèmica s’ha desencadenat quan els usuaris de Twitter li han demanat al cantant de ‘Tiroteo’ que es pronunciés sobre el crim homòfob a la Corunya

Les xarxes rescaten tuits homòfobs i masclistes de Marc Seguí

GTRES / SERGIO R. MORENO

2
Es llegeix en minuts

Les xarxes socials s’han convertit en una perillosa arma de doble tall per als artistes. Tot i que puguin servir per mostrar-se més pròxims als seus ‘fans’, també es converteixen en un historial digital. Tuits de fa anys poden ser rescatats i generar la polèmica, com li ha passat a Marc Seguí, que al costat de Pol Granch ha publicat Tiroteo, una de les cançons de l’estiu.

«Si el tio es maquilla és ‘maricon’. A la foguera» o «Seràs puta. Soc un home, et deus a mi» són alguns dels tuits homòfobs i masclistes que un Seguí de 18 anys compartia a les seves xarxes socials abans de saltar a la fama. Uns comentaris pels quals l’artista ja s’ha disculpat públicament i en els que diu no reconèixer-se. «No vull formar part del bàndol opressor. Vull aprendre», recalca a les seves últimes publicacions a la xarxa social Instagram.

Historial d’homofòbia

Tot s’ha desencadenat després que els usuaris de Twitter critiquessin que el cantant no es pronunciés sobre el crim homòfob a la Corunya, que ha commocionat el país i ha mobilitzat manifestacions a favor dels drets LGTBI+ a tot Espanya.

El primer va ser Recycled J, raper de la generació artística de Seguí, que criticava que el cantant de ‘Tiroteo’ s’apropiés de l’estètica ‘queer’ per als seus videoclips (com tenyir-se el cabell de la bandera arc de Sant Martí) i, no obstant, no ajudés a reivindicar els drets d’aquest col·lectiu.

També s’ha unit a la crítica Samantha Hudson, que casualment va estudiar a la mateixa escola de Mallorca. Tot i que la ‘perfomer’ i cantant li ha donat el benefici del dubte –«imagino que la gent canvia i no pensarà igual», ha dit– explica que durant la seva etapa a l’institut Seguí va arribar a llançar-li una poma «per ser ‘maricon’».

«Vull demanar disculpes públicament»

Davant l’onada de crítiques que ha rebut el cantant, que el van convertir en tendència durant gairebé tot aquest dimarts, Marc Seguí ha decidit pronunciar-se a través del seu compte d’Instagram (que ha perdut més de 500 seguidors en les últimes hores). «Vull demanar disculpes públicament», ha començat en el seu comunicat, en el qual es mostrava nerviós. «Era un gilipolles i un xaval sense coneixement. Volia cridar l’atenció», ha reconegut.

Notícies relacionades

En els vídeos publicats, en els quals diu «acceptar» les crítiques, admet sentir-se «avergonyit per les coses tan ‘heavys’ que en el seu moment va escriure i que el seu objectiu és el de «formar part d’una societat justa», per la qual cosa es compromet a aprendre i a «fer de qualsevol lloc en el que jo sigui present un lloc segur per a qualsevol persona del col·lectiu», sentencia.

Una polèmica que arriba juntament amb l’escalada de violència contra el col·lectiu LGTBI+ que ha tancat el mes de l’Orgull i ha deixat diferents pallisses a ciutats com Sant Cugat (Vallès Occidental) o València.