Festival d’Estiu de Barcelona

Clowns i acròbates desembarquen en el Grec

  • Aquesta setmana els aclamats clowns de Rum&Cia presenten ‘Gran Reserva’ al Teatre Borràs, la premiada Pepa Plana actua a l’Ateneu de Nou Barris i el Groupe Acrobatique de Tanger pren el Grec amb ‘FIQ’

Clowns i acròbates desembarquen en el Grec
2
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

El circ arrenca amb força al Grec aquesta setmana amb espectacles de creadors internacionals i locals. A Montjuïc hi ha els fantàstics acròbates del Groupe Acrobatique de Tanger, que oferiran ‘FIQ’ al Teatre Grec, aquest divendres i dissabte. És una proposta entre la tradició i la modernitat, plena de color i ritmes electrònics de Dj Key, dirigida per la polifacètica Maroussia Diaz Verbeke. Les aspiracions de la joventut marroquina es filtren en un muntatge que integra taekwondo i danses urbanes amb increïbles acrobàcies en un muntatge amb molt ritme, tant sonor com visual.

Al centre de la ciutat, l’humor gamberro de la ‘troupe’ de pallassos de Rhum&Cia ocuparà tot el mes el Teatre Borràs amb ‘Gran reserva’, un max-mix que recull els millors moments dels tres espectacles produïts en altres edicions del festival Grec: ‘Rhum’, ‘Rhümia’ i ‘Rhumans’. Un autohomenatge en tota regla en el qual a més ofereixen dos números nous.

El primer espectacle de la trilogia va sorgir en record de l’enyorat actor i director Joan Montanyès, ‘Monti’, mort el 2013. «Monty volia que els pallassos ocupessin el màxim d’escenaris possibles i no només per fer espectacles de riure, sinó que anessin més enllà», ha recordat a EL PERIÓDICO Joan Arqué, integrant al costat de Roger Julià, Mauro Paganini, Jordi Martínez i Piero Steiner, d’aquest repòquer d’intèrprets procedents de mons diversos. L’obra, per a públic adult –tot i que si hi van nens també es divertiran–, arriba molt rodada després d’una gira per tot Espanya. 

I aquest cap de setmana recala un altre espectacle d’humor, a l’Ateneu de Nou Barris; l’aclamadíssima proposta ‘Veus que no veus’. Pepa Plana i Noël Olivé reivindiquen el paper de la dona en el clown amb molt art i gràcia. El riure està assegurat amb elles reinterpretant els números antics des de l’òptica femenina, com Augusta i Cara Blanca. El riure està assegurat.

Parelles en equilibri

Notícies relacionades

La pròxima s’estrena ‘NUYE’, nou espectacle de creació d’‘eia’. Es veurà al Mercat de les Flors del 15 al 17, a la sala Ovidi Montllor. Les relacions de parella, no necessàriament les que tenen a veure amb un llaç sexual, són explorades a partir d’acrobàcies mà a mà que reflecteixen diferents números d’equilibri i força. Les seves protagonistes són tres parelles joves representants del talent emergent. Aquesta vegada Armando Rabanera i Fabrizzio Gianninio, fundadors de la companyia, assumeixen només el rol de direcció. «Hem volgut cedir el pas a les noves generacions, atraient aquí aquells que han marxat a estudiar fora». Acrobàcies en parelles i en grup, coreografies i treball amb diferents estructures coexisteixen en una proposta de circ contemporani mediterrània xopa de risc i emoció.

L’agosarada proposta del Circ d’Hivern per commemorar el seu 25è aniversari, ‘Fins i tot a la foscor’, espectacle dirigit per dues creadores de My!Laika, Philine Dahlmann i Eva Ordóñez, ocuparà el mateix escenari una setmana després, del 22 al 24 de juliol. Recomanat a partir de 8 anys, aquesta proposta amb un punt tragicòmic reflecteix un món singular que revisa els conceptes de culpa i llibertat al llarg de la història. Performance, teatre i dansa conviuen amb disciplines com trapezi, corda volant i contorsionisme en aquesta proposta que trasllada l’espectador a un estrany món.

Temes:

Circ Grec