Premis de cine

Oscar d’honor per a Samuel L. Jackson, Liv Ullmann i Elaine May

L’Acadèmia de Hollywood entregarà a més el premi humanitari Jean Hersholt a l’actor Danny Glover

Oscar d’honor per a Samuel L. Jackson, Liv Ullmann i Elaine May
1
Es llegeix en minuts

L’actor Samuel L. Jackson, l’actriu Liv Ullmann i la guionista i directora Elaine May rebran l’Oscar honorífic, segons ha anunciat l’Acadèmia de Hollywood, que també ha detallat que l’actor Danny Glover obtindrà el premi humanitari Jean Hersholt. David Rubin, el president de la institució que cada any organitza els Oscar, va assegurar que estan «entusiasmats» que aquests reconeixements vagin aquest any per a quatre artistes que han tingut «un impacte profund en el cine i en la societat».

Els Oscar honorífics i el guardó humanitari Jean Hersholt s’entreguen en els premis dels governadors de l’Acadèmia de Hollywood, un esdeveniment més discret, sense transmissió en directe i amb molts menys convidats que la cerimònia dels Oscar, que se celebrarà el 15 de gener del 2022 a Los Angeles.

La carrera de Jackson

Nominat a l’Oscar al millor actor de repartiment per ‘Pulp Fiction’ (1994), la carrera de Samuel L. Jackson, un dels intèrprets més populars i prolífics de Hollywood en les últimes dècades, inclou pel·lícules com ‘Jurassic Park’ (1993), ‘Jackie Brown’ (1997), ‘El protegido’ (2000), ‘Django desencadenat’ (2012) o la segona trilogia de ‘Star Wars’.

Per la seva part, Elaine May va ser candidata en dues ocasions a l’Oscar a millor guió adaptat per ‘El cel pot esperar’ (1978) i ‘Primary Colors’ (1998), i va dirigir cintes com ‘Corazón verde’ (1971) o ‘Matrimoni compulsiu’ (1972).

Notícies relacionades

Liv Ullmann ha destacat al llarg de la seva carrera per la seva lloada col·laboració amb el cineasta Ingmar Bergman en títols com ‘Persona’ (1966) o ‘Cara a cara’ (1976). L’actriu noruega va rebre dues nominacions a l’Oscar a la millor actriu per ‘Los emigrantes’ (1971) i l’esmentada ‘Cara a cara’.

Danny Glover ha combinat al llarg de la seva extensa i aplaudida trajectòria pel·lícules de prestigi com ‘El color púrpura’ (1985) amb grans èxits de taquilla com la saga d’acció i comèdia ‘Arma letal’, juntament amb Mel Gibson. Fora de la pantalla, l’actor ha sobresortit per la seva tasca com a activista social i comunitari i ha col·laborat durant anys amb institucions com l’Unicef.

Temes:

Oscars