Més de 700 continguts

Itàlia estrena una plataforma digital per oferir al món el seu cine i cultura

  • Itsart, considerat el Netflix a la italiana i impulsat pel Ministeri de Cultura, presentarà obres tant de pagament com gratuïtes

Itàlia estrena una plataforma digital per oferir al món el seu cine i cultura
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Itàlia ha llançat aquest dilluns Itsart, una plataforma digital impulsada pel Ministeri de Cultura amb la qual oferirà al món obres de cine, teatre, dansa, música i exposicions, entre altres coses, amb continguts tant de pagament com gratuïts.

Es tracta del ja conegut com a ‘Netflix a la italiana’ i és una aposta del titular de Cultura, Dario Franceschini, que ha celebrat la posada en marxa d’aquesta plataforma que, ha dit, aprofita «l’extraordinària potencialitat de la xarxa» per mostrar al món les joies de la cultura d’Itàlia.

Itsart és, segons el seu parer, «una nova manera» d’oferir al món cine, teatre, dansa i música italiana, així com recorreguts per les mostres i museus més importants del país, tot i que ha assegurat que aquesta experiència ‘online’ no podrà «mai» substituir una visita real.

Més de 700 continguts

La plataforma inclou un catàleg amb més de 700 continguts, alguns de gratis i d’altres de pagament, però previ registre.

La secció Grans del cine italià ofereix una selecció d’algunes de les cintes de més renom de la història del país, firmades per mestres com Luchino Visconti, Federico Fellini o Vittorio De Sica.

Dividits per gènere i any de publicació, l’usuari podrà veure per un preu que ronda els 3 euros (uns 3,7 dòlars al canvi actual), pel·lícules com ‘Leri, Oggi i domani’ (‘Ahir, avui i demà’, 1963) de De Sica, ‘Roma cittá aperta’ (‘Roma, ciutat oberta’, 1945) de Roberto Rosselini o ’Una giornata particolare’ (‘Una jornada particular’,1977) d’Ettore Scola.

Però Itsart també té una secció –Palco– que permetrà disfrutar de concerts en directe, però també dels espectacles dels seus temples de la lírica i la dansa, com La Scala de Milà, el teatre San Carlo de Nàpols o l’Òpera de Roma.

Museus i ruïnes de Pompeia

Notícies relacionades

L’usuari també podrà endinsar-se als passadissos del Museu Egipci de Torí, considerat el més ric del món sobre aquesta cultura després del del Caire, o tafanejar entre les ruïnes de Pompeia mitjançant una sèrie de documentals gratuïts.

Precisament el gènere del documental és un dels seus grans atractius. A la secció Històries d’Itàlia hi ha pel·lícules sobre la pintora barroca Artemisia Gentileschi, sobre l’escriptora anònima Elena Ferrante, sobre Caravaggio, Sophia Loren o sobre l’astronauta Samantha Cristoforetti.