Festival de l’Escala

Portalblau amplia horitzons més enllà de la música

Miki Núñez, Alba Carmona i Manel, entre d’altres, actuaran una cita amb dansa, poesia i literatura

2
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

El Festival Portalblau de l’Escala amplia horitzons amb dos nous escenaris i diverses novetats més enllà de l’oferta musical, que aquest any compta amb una variada oferta musical amb Judit Neddermann, Miki Núñez i Manel com a caps de cartell. El festival, que se celebrarà del del 17 de juliol al 15 d’agost, comptarà amb propostes de dansa, poesia i literatura. Obrirà amb un homenatge al Joan Margarit en el qual Carles Duarte i Maria Rubert de Ventós conversaran sobre el poeta i arquitecte català i recitaran algunes de les seves obres. Les entrades ja estan a la venda a www.portalblau.cat i les activitats gratuïtes requereixen reserva prèvia.

Als tradicionals escenaris Mar d’en Manassa i el Fòrum de la ciutat romana d’Empúries –amb capacitat per a 1.200 persones màxim– es podrà escoltar a Judit Neddermann (1 d’agost), Alba Carmona (2 d’agost), María Arnal i Marcel Bagés (6 d’agost), Oques Grasses (13 d’agost), Manel ( 14 d’agost) i Miki Núñez, que tancarà l’edició. Un els espectacles més esperats és el de Suu, que el 30 de juliol actuarà a la Mar d’en Manassa –aforament per a 300 persones– en un format acústic. A part de cantar, també recitarà versos del seu poemari ‘Fauna amor’, publicat el 2020. El Dòrum d’Empúries acollirà l’única actuació d’Andrea Motis aquest estiu (7 d’agost) per presentar Swinging Story, amb Randy Greer.

Experiències culturals

Notícies relacionades

«Més enllà de portar artistes musicals coneguts, m’interessa proposar experiències culturals que descobreixin coses», explica Cristina Torres, directora del festival des de l’any passat. Manté l’aposta per propostes de tota mena vinculades als «valors de la cultura mediterrània». El festival presentarà Dafné Kritharas, creadora entre orient i occident, amb ‘Djoyas de Mar’ (3 d’agost) i la Companyia El Paller de dansa contemporània estrenarà ‘Caterina Albert i Paradís’ (23 de juliol), una creació sobre l’autora de ‘Solitud’ al cementiri Mariner de l’Escala, on està enterrada. Aquest és un dels dos nous escenaris de Portalblau juntament amb el Jardí Clos del Pastor, on Mireia Calafell, autora de ‘Nosaltres, qui’ (LaBreu), Premi Mallorca de poesia, oferirà un recital poètic acompanyada de la violoncel·lista Björt Rùnars.

A més, la primera col·laboració amb el festival Sismògraf d’Olot permetrà veure ‘Cossoc’, un evocador duo de dansa contemporània realitzat per l’eslovena Anamaria Klajnšček i el català Magí Serra. I fruit de les sinergies amb el Festival Mot de Girona, Manuel Forcano conversarà amb uns dels novel·listes marroquins més interessants i polifacètics, Mahi Binebine. Serà a l’Alfolí de la Sal (25 de juliol), activitat gratuïta amb reserva prèvia.