Reconeixement

Barcelona recorda Jaime Gil de Biedma amb una placa a la casa on va viure

L’ajuntament de la ciutat rendeix homenatge al poeta al districte de Sarrià-Sant Gervasi

Barcelona recorda Jaime Gil de Biedma amb una placa a la casa on va viure
1
Es llegeix en minuts

L’Ajuntament de Barcelona ha volgut recordar Jaime Gil de Biedma (Barcelona, 1929-1990), un dels poetes catalans en llengua castellana més destacats del segle XX, amb una placa a la façana de l’edifici del districte de Sarrià-Sant Gervasi on va viure.

L’alcaldessa Ada Colau, que ha presidit el descobriment de la placa, ha argumentat que Barcelona tenia un «deute de gratitud» amb aquest poeta i que aquest és «un acte de reconeixement i justícia per tot el que ens ha donat». «És molt important posar en relleu la grandesa de l’obra de Gil de Biedma i explicar-ho a tota la ciutadania», ha remarcat Colau.

Notícies relacionades

Jaime Gil de Biedma és el representant més llegit i emblemàtic de l’anomenada Generació dels 50, a la qual pertanyen també poetes com Gabriel Ferrater, Carlos Barral, José Agustín Goytisolo, José Angel Crespo o Gloria Fuertes i narradors com Juan Marsé, Ignacio Aldecoa, Ana María Matute, Carmen Laforet i Carmen Martín Gaite.

A l’acte de descobriment de la placa han assistit Inés García-Albi, neboda del poeta, en representació de la família Gil de Biedma; el tinent d’alcaldia de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat, Joan Subirats, i el regidor del districte de Sarrià-Sant Gervasi, Albert Batlle. Amb aquesta placa, l’autor de ‘Las personas del verbo’ s’incorpora al Mapa Literari de la ciutat de Barcelona, que senyalitza els llocs vinculats als escriptors més destacats de totes les èpoques i rendeix homenatge a la seva memòria.

Temes:

Poesia