Entrevista

C Tangana: «A Catalunya us venen que tots els madrilenys som feixistes rancis i això és mentida»

  • Antón Álvarez, més conegut com a C Tangana, considera que la crítica l’està reconeixent ara, després del seu nou disc «El Madrileño», en el moment de la seva carrera que menys necessita aquest reconeixement

  • «Els homes no hem de fer propaganda del 8 de març, hem de ser més discrets»

  • «No tinc ni idea de si estaré tota la vida traient discos, jo crec que no» 

C Tangana: «A Catalunya us venen que tots els madrilenys som feixistes rancis i això és mentida»
3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Antón Álvarez, més conegut en el seu paper de C Tangana, presenta en el zenit de la seva carrera el seu nou disc: ‘El Madrileño’. Un àlbum perfilat sobre tons –musicals i audiovisuals– castissos, sobre rumba, flamenc o salsa, entre molts altres estils. «A Catalunya us venen que tots els madrilenys som feixistes rancis i a Espanya ens venen que Catalunya està plena d’enemics. Evidentment això és mentida», ha declarat en una entrevista a Catalunya Ràdio aquest diumenge. «Madrid és un bon lloc per pensar les fronteres per fora, no per dins», afegeix.

Si bé C Tangana actualment està en el seu ‘peak’, també insisteix que la seva carrera professional no és una progressió en línia recta. «Sembla que tingui una carrera d’èxits constants, però no és cert, he tingut molts fracassos», reconeix. ‘El Madrileño’ és el seu quart àlbum com a C Tangana, després de ‘10/15’, ‘Ídolo’ i ‘Avida Dollars’. Sense tenir en compte la seva etapa anterior, sota el nom artístic de ‘Crema’. «Des de petit jo sabia que era un artista, però no vaig intentar dedicar-me de forma extremadament professional fins als 20, més o menys com Jay-Z. Ens vam adonar en el mateix moment que s’havia de fer pasta amb això», ha afirmat a Catalunya Ràdio.

Sobre les similituds entre el seu nou disc i el ‘Mal querer’ (2018), de Rosalía, C Tangana rebutja entrar en polèmiques. «Ningú copia ningú», ha afirmat. Tampoc fa cas a les crítiques que veuen en la seva atenció per fer diners, per l’èxit, per voler ser el número u en vendes, una estratègia promocional. «De vegades m’ha fet una mica de ràbia que pensin que tot és això, [...] a mi el que se’m dona bé és escriure cançons i en aquest disc he intentat centrar-me en això», afirma.

Ambiciona transcendir mitjançant la seva obra, tot i que afirma que ara mateix no és una obsessió que l’aplaudeixin des de les altes esferes. «M’he adonat que el reconeixement que més satisfacció m’ha donat és el d’altres artistes a l’estudi. Quan Elias Ochoa em va dir que jo valia... això ha sigut el més satisfactori», explica. «Ara la crítica, la premsa, l’elit cultural m’estan donant el reconeixement, quan ja no ho vull, quan em sembla menys important», afegeix.

Notícies relacionades

C Tangana acaba de treure disc, però en l’actual context d’emergència sanitària encara no sap com el donarà a conèixer i quan podrà tornar a fer concerts. «Ara mateix no necessito fer concerts per viure de la música, tot i que durant molt temps he necessitat els bolos per viure de la música», ha afirmat. Tampoc sap quants discos més vindran després d’aquest, ni com evolucionarà aquest personatge artístic que ha anat construint amb els anys. «No tinc ni idea de si estaré tota la vida traient discos, jo crec que no», ha expressat.

Etiquetat per algunes veus com a «masclista» –a les festes de Bilbao del 2019, l’Ajuntament va decidir cancel·lar el seu concert pel missatge de les seves lletres–, C Tangana ho nega i reivindica la seva extensa llista de col·laboracions amb dones artistes, des de Rosalía fins a Becky G, passant per Natti Natasha, Paloma Mami o Lao Ra. «Els homes no hem de fer propaganda del 8 de març, hem de ser més discrets», afirma. «El #MeeToo no m’ha despertat res nou, [...] tot això és conseqüència d’una conversa que ve d’abans. El Twitter no m’ha despertat res nou», reflexiona.

Temes:

C Tangana