Premis Goya 2021

Antonio Banderas reivindica el cine i la cultura en un emotiu discurs per iniciar els Goya

«Som contadors d’històries i això és el que farem», ha assegurat Banderas durant el seu monòleg inicial

L’actor i presentador ha rendit homenatge als morts pel coronavirus amb un minut de silenci

2
Es llegeix en minuts

«El meu primer pensament va dirigit a la meva família del cine, els nominats, els veritables protagonistes d’aquesta nit, que desgraciadament no són aquí, però sí en aquest escenari. Tot i que sigui de forma telemàtica benvinguts a tots, a Màlaga i a aquest teatre que és la vostra casa». Així ha començat el discurs amb què Antonio Banderas ha iniciat la Gala dels Premis Goya 2021, una gala molt diferent de la d’altres anys, sense la presència física dels nominats, que han aparegut de forma virtual a través d’una pantalla a l’escenari. «Se us troba molt a faltar, molt», ha dit Banderas.

L’actor, que exerceix de mestre de cerimònies al costat de María Casado al teatre Soho CaixaBank de Màlaga, ha realitzat un discurs emotiu, amb un to calmat i respectuós. «Sabeu molt bé que no hi ha cap malson més gran que el malson de les sales buides i a més no us podeu imaginar la il·lusió que ens feia rebre-us al nostre teatre per primera vegada», ha dit Banderas, que ha recordat els durs mesos de la pandèmia on la cultura ha sigut la protagonista dins de moltes llars. «Durant aquests mesos llargs de pandèmia no he deixat de preguntar-me quin era el meu paper, el paper del món del cine davant la quantitat d’esdeveniments que ens queien al damunt com un tsunami.»

«Som contadors d’històries i això és el que farem», ha conclòs l’actor. «Potser fent aquest esforç d’entendre les coses acabem donant sentit a les contradiccions amb què ens hem vist obligats a viure. Deixar testimonis d’allo viscut pot ser la nostra aportació, no ens eleva a la categoria d’essencials, però si necessaris, o a la categoria dels que volen posar l’espatlla», ha afegit.

Notícies relacionades

Després d’aquesta reflexió, l’actor ha demanat un minut de silenci per totes les víctimes de la coronavirus i per a això ha reunit tots els professionals que treballen a la gala dels Premis Goya 2021. «Als companys que participen des de casa i als espectadors de la gala, tècnics... us demano que us uniu a aquesta mostra de respecte i que ho feu des d’aquest moment», ha reclamat.

«Diuen que per viure la vida cal mirar cap endavant, però per entendre-la cal mirar enrere. En aquest escenari es va aixecar el primer cine de Màlaga i va rebre el nom de Cine Pascualine, va ser destruït en dues ocasions, la primera per una bomba i la segona per un incendi. Aquesta petita història enclou una metàfora que ens pot donar una clau per afrontar la vida: caure i aixecar-se, renéixer de les cendres i continuar cap endavant», ha conclòs.