Premis cinematogràfics

L’‘efecte Banderas’ porta Robert De Niro, Al Pacino i Charlize Theron a la gala dels Goya

Nombroses estrelles internacionals es connectaran amb la cerimònia dissabte vinent

L’‘efecte Banderas’ porta Robert De Niro, Al Pacino i Charlize Theron a la gala dels Goya
3
Es llegeix en minuts

La connexió ‘hollywoodiana’ d’Antonio Banderas propiciarà dissabte vinent una cerimònia de lliurament dels premis Goya amb una llista de convidats sorprenent. Grans noms del cine internacional es connectaran a la gala dels Goya 2021, com Robert De Niro, Al Pacino, Dustin Hoffman, Helen Mirren, Charlize Theron, Isabelle Huppert, Monica Bellucci, Salma Hayek o Sylvester Stallone, ha anunciat aquest dimecres l’Acadèmia de Cine. La llista segueix amb Benicio del Toro, Emma Thompson, Ricardo Darín i Laura Dern, entre d’altres, segons un comunicat enviat avui que també dona a conèixer els noms dels ‘entregadors’ de premis que pujaran a l’escenari del Teatre Soho de Màlaga el pròxim dissabte 6 de març.

Es tracta de Pedro Almodóvar, Penélope Cruz, Alejandro Amenábar, J.A. Bayona, Paz Vega, Antonio de la Torre, Belén Cuesta, Marta Nieto, Mònica Randall, Verónica Forqué, Pedro Casablanc, Jaime Chávarri, Emma Suárez, Marisa Paredes i Jose Coronado, entre d’altres.

També pujaran a l’escenari Nathy Peluso, Vanesa Martín, Aitana, Diana Navarro i Carlos Latre per posar les notes musicals i d’humor a la cerimònia que presentaran Antonio Banderas i María Casado.

La gala serà «obligadament diferent i extremament responsable», indica l’Acadèmia, a causa de la pandèmia. Tindran un format híbrid, presencial amb els conductors de la cerimònia, els intèrprets i cineastes que entregaran els premis, mentre que els 166 nominats d’aquesta edició es connectaran de manera telemàtica des de casa seva.

Els Goya 2021 posaran en valor tots els membres de la indústria del cine especialment els que no estan davant les càmeres, però són essencials per crear les pel·lícules, i faran un reconeixement al públic.

Els «amics» de Banderas

Antonio Banderas ja va avançar fa unes setmanes en una roda de premsa a Madrid que comptaria amb la complicitat de molts «amics» i el resultat és aquest anunci ple d’estrelles de Hollywood, més de 30 noms que saludaran l’audiència de la gala i llançaran missatges de recolzament al cine espanyol des de localitzacions de tot el món.

La Sinfónica de Málaga, juntament amb el mestre Arturo Díez Boscovich, posarà la nota musical a una cerimònia en què s’escoltaran bandes sonores d’Ennio Morricone i actuaran l’argentina Nathy Peluso, la malaguenya Vanesa Martín i la catalana Aitana.

En l’homenatge a Luis García Berlanga en el centenari del seu naixement participaran la cantant Diana Navarro i l’humorista, actor i imitador Carlos Latre que, caracteritzat de Pepe Isbert, recordarà el mestre valencià.

També presentaran els nominats María Barranco, Najwa Nimri, Leonardo Sbaraglia, Carlos Areces, Julián López, Adrián Lastra, Hiba Abouk, Marta Etura, Maggie Civantos, Natalia Verbeke, Tristán Ulloa, Daniela Santiago, Jon Kortajarena, Antonio Velázquez, Verónica Forqué, Elena Irureta, Emma Suárez, Roberto Álamo, Chus Gutiérrez i Gracia Querejeta. Ángela Molina rebrà in situ el Goya d’Honor.

Les nominacions

Amb 13 nominacions, ‘Adú’ és la pel·lícula amb més opcions, seguida de ‘Las niñas’, propulsada pel seu èxit als premis Feroz, i ‘Akelarre’, que aspiren a nou premis Goya cada una, un més que ‘La boda de Rosa’.

Notícies relacionades

Les cinc produccions que es disputen el premi a la millor pel·lícula són ‘Adú’, de Salvador Calvo; ‘Ane’, de David Pérez Sañudo, amb cinc nominacions; ‘La boda de Rosa’, d’Iciar Bollaín; ‘Las niñas’, de Pilar Palomero, i ‘Sentimental’, de Cesc Gay, amb cinc possibilitats de premi.

La 1 de TVE retransmetrà en directe, a partir de les deu de la nit, la cerimònia que persegueix ser «l’esdeveniment en què es va encendre la flama de la recuperació», en paraules d’Antonio Banderas.