Acusat per 5 dones

Marilyn Manson nega els abusos i assegura que les seves relacions eren consentides

Afirma que la denúncia de la seva exparella Evan Rachel Wood és una «horrible distorsió de la realitat»

Marilyn Manson en una imatge d’arxiu.

Marilyn Manson en una imatge d’arxiu. / AGÈNCIES

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Marilyn Manson, que va ser acusat aquest dilluns d’abusos per l’actriu Evan Rachel Wood i per quatre dones més, es va defensar assegurant que aquestes afirmacions en contra seu són «horribles distorsions de la realitat» i va afirmar, a més, que totes les seves relacions íntimes van ser «consentides».

«Òbviament, el meu art i la meva vida han sigut imans per a la controvèrsia durant molt temps, però aquestes recents declaracions sobre mi són horribles distorsions de la realitat», va escriure aquest dilluns el músic a Instagram.

«Les meves relacions íntimes sempre han sigut completament consentides amb parelles semblants a mi. Més enllà de com, i de per què, d’altres trien ara tergiversar el passat, aquesta és la veritat», va afegir.

La indústria ja ha mogut fitxa després d’aquestes acusacions.

El segell Loma Vista Recordings va assegurar aquest dilluns que ja no tornarà a treballar amb Marilyn Manson, i la sèrie ‘American Gods’ eliminarà la seva interpretació en un capítol que encara no s’ha emès.

La polèmica entorn de Marilyn Manson, una enorme estrella del ‘metal’ i del costat més sinistre del rock en les últimes dècades, va començar dilluns al matí quan Evan Rachel Wood va denunciar que va ser víctima de «terribles» abusos durant anys per part de qui va ser la seva parella fins al 2010.

«El nom del meu abusador és Brian Warner, també conegut al món com Marilyn Manson», va escriure en el seu compte d’Instagram.

Wood i Manson van començar la seva relació quan ella acabava d’arribar a la majoria d’edat i ell pràcticament li doblava els anys.

«Va començar a assetjar-me quan era adolescent i va abusar terriblement de mi durant anys. Vaig ser manipulada i em van rentar el cervell perquè em sotmetés. He deixat de viure amb por de represàlies, calúmnies o xantatges», va escriure.

L’actriu va assegurar en nombroses ocasions que havia patit abusos per part d’un company sentimental que fins ara no havia identificat.

«He sigut violada. Per una persona que va ser la meva parella quan estàvem junts i en una altra ocasió per l’amo d’un bar», va dir l’actriu a la revista ‘Rolling Stone’ el 2016.

En les seves últimes declaracions assegura: «Soc aquí per exposar aquest home perillós i fer una crida a les moltes indústries que l’hi han permès, abans que arruïni més vides. Estic amb les moltes víctimes que no es mantindran més temps callades».

La revista ‘Vanity Fair’ va recollir que, en resposta a l’escrit de la intèrpret, almenys quatre dones han publicat en els seus perfils al·legacions d’abusos per part de Manson, detallant experiències sobre pressumptes assalts sexuals, abusos psicològics i diferents formes de coerció, violència i intimidació.

Wood, molt coneguda per la sèrie ‘Westworld’, va testificar el 2018 davant un subcomitè del Congrés dels Estats Units com a part dels esforços per a l’aprovació d’una llei sobre els drets de les persones que han patit agressions sexuals.

Notícies relacionades

«La meva experiència amb la violència masclista va ser aquesta: abús tòxic, mental, físic i sexual que va començar lentament, però que es va intensificar amb el temps, i que va incloure amenaces contra la meva vida, greu assetjament psicològic i rentat de cervell», va dir llavors.

El 2009, quan encara eren parella, Manson va assegurar a la publicació ‘Spin’ que tenia fantasies cada dia sobre «obrir-li el crani amb una maça», declaracions sobre les quals un representant va puntualitzar que calia emmarcar-les «òbviament» com a part d’una entrevista d’una estrella del rock teatral promovent el seu nou disc i no com «un relat de fets».