Als 77 anys

Mor Hilton Valentine, guitarrista de The Animals

  • El músic va ser autor del memorable arpegi d’obertura de la seva versió del clàssic ‘The house of the rising sun’

Mor Hilton Valentine, guitarrista de The Animals
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El guitarrista britànic Hilton Valentine, membre fundador del grup The Animals i autor del memorable arpegi d’obertura de la versió que van fer del clàssic ‘The house of the rising sun’, va morir divendres a l’edat de 77 anys, segons va informar el seu segell ABKCO Music a través del seu compte de Twitter:, on van destacar que el músic va ser un «pioner que va influir en el so del rock and roll durant dècades». No han transcendit les causes de la seva mort.

Notícies relacionades

Nascut el 21 de maig del 1943 a North Shields (nord-est d’Anglaterra), Hilton Valentine va fundar The Animals el 1963 amb el cantant Eric Burdon, el baixista Chas Chandler, el teclista Alan Price i el bateria John Steel. El grup es va fer mundialment famós el 1964 amb la seva versió de la balada tradicional ‘The house of the rising sun’, que es va mantenir durant diverses setmanes a dalt de tot del hit parade del Regne Unit i dels Estats Units. Després de deixar el grup el 1966, Hilton Valentine va gravar un àlbum en solitari, ‘All in your head’. Abans, Valentine havia deixat la seva firma en altres grans hits de The Animals com ‘Don’t let me be misunderstood’, ‘It’s my life’ o ‘We gotta get out of this place’.

«¡La introducció de Rising sun mai tornarà a sonar igual!... ’Rock at peace’«, es va lamentar Eric Burdon al seu compte d’Instagram.