Prestigiós guardó líric

La mezzosoprano Carmen Artaza triomfa en el Concurs Internacional de Cant Tenor Viñas

  • La donostiarra, de 25 anys, és la primera cantant espanyola que conquereix el prestigiós premi des del 2007

  • Els guanyadors actuaran aquest diumenge en un concert amb orquestra a l’escenari del Gran Teatre del Liceu

La mezzosoprano Carmen Artaza triomfa en el Concurs Internacional de Cant Tenor Viñas
2
Es llegeix en minuts

La mezzosoprano donostiarra Carmen Artaza ha guanyat el primer premi de la 58a edició del Concurs Internacional de Cant Tenor Viñas a la final celebrada aquest divendres en el Gran Teatre del Liceu de Barcelona. Artaza, de 25 anys, també ha sigut guardonada amb el premi extraordinari de millor cantant espanyola, ofert pel tenor Plácido Domingo, a més del premi Mozart. La donostiarra es converteix en la setena concursant espanyola que guanya el primer premi del Concurs Tenor Viñas i pren el relleu de Beatriz Díaz González, que va guanyar el guardó el 2007.

La mezzosporano ucraïnesa Olga Syniakova i el baríton argentí Germán Enrique Alcántara completen el podi, mentre que el baríton rus Vasili Sokolov, el tenor xinès Chuan Wang i la soprano russa Inna Demenkova s’han emportat la resta de premis oficials. El públic, per la seva part, ha votat Carmen Artaza i Germán Enrique Alcántara com els millors intèrprets de la vetllada.

Els guanyadors actuaran aquest diumenge en un concert amb orquestra a l’escenari del Gran Teatre del Liceu en l’esdeveniment de clausura del concurs.

Divuit concursants de 12 països s’han disputat els premis principals a la gran final disputada en el Liceu. Els cantants van ser seleccionats per un jurat internacional, format per directors artístics dels principals teatres d’òpera del món, d’entre els 447 candidats inscrits de 55 països que van participar en les audicions preliminars, que per primera vegada es van celebrar telemàticament a Berlín, Milà, Londres, Nova York, Pequín, Los Angeles, París, Moscou, Madrid i Barcelona.

Notícies relacionades

Un total de 125 cantants van ser seleccionats per viatjar a Barcelona per participar en la segona prova del concurs, realitzada el 17 i el 18 de gener, dels quals 38 van ser elegits per passar a les semifinals dels dies 19 i 20.

El jurat, presidit pel director artístic de Gran Teatre del Liceu, Víctor García de Gomar, estava integrat per Damià Carbonell, Alessandro Di Gloria, Alessandro Galoppini, Sonia Ganassi, Tobias Hasan, Sophie Joyce, Peter Mario Katona, Joan Matabosch, Elena Pankratova, Christian Schirm, Christoph Seuferle i Ludmila Talikova. Aquesta edició ha repartit 115.000 euros en premis, dels quals 77.000 han sigut per als sis premis oficials, mentre que uns altres 20.000 han sigut destinats a quatre guardons especials i també s’han atorgat bosses d’estudis en algunes de les acadèmies més destacades del món.

Temes:

Liceu Òpera