Al teu saló

10 sèries per veure amb els teus fills a Amazon

Seleccionem un grapat d’apostes per disfrutar a la plataforma durant l’onada de fred o mentre durin les restriccions

10 sèries per veure amb els teus fills a Amazon
4
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Entre l’onada de fred i les restriccions, ens trobem de nou com durant el confinament: amb una mica de temps addicional per veure sèries en família. Com que sabem que l’oferta pot desconcertar i confondre, aquí van algunes apostes segures, en aquest cas disponibles a Prime Vídeo.

1. ‘Good omens’

Good omens¿Un dimoni (David Tennant) i un àngel (Michael Sheen) units en la recerca de l’Anticrist i la cancel·lació de la Fi del Món? Sona a pura èpica, però aquesta adaptació de la novel·la de Terry Pratchett i Neil Gaiman és, a més, d’èpica, francament divertida. La química actoral entre Tennant i Sheen és el millor ganxo de la sèrie, però també hi ha molta efectiva acció fantàstica. Pel camí se’ns recorda que hem de cuidar el planeta, l’únic que tenim per viure, fins a nou avís.


2. ‘Modern family’

Modern familyAra se’ns oblida, però al seu dia ‘Modern family’ va ser una veritable alenada d’aire fresc en un paisatge, el de la telecomèdia familiar, en què totes les famílies eren massa semblants. A Prime Vídeo podem repassar la sèrie des dels seus inicis, dignes dels falsos documentals còmics de Christopher Guest, fins al seu recent final, tan divertit com emotiu.


3. ‘Superstore’

SuperstoreTot i que no és gaire coneguda a Espanya, aquesta altra telecomèdia ha sigut un important èxit a l’NBC durant les sis temporades que està en antena. A Prime Vídeo es poden veure les quatre primeres, i si ja heu acabat (o fins i tot repetit) amb ‘The office’, aquesta podria ser la seva nova comèdia laboral favorita. America Ferrera (també productora), Ben Feldman, Colton Dunn i Kuliko Kauahi han brillat com a empleats de l’hipermercat Cloud 9, un lloc abonat al desastre.


4. ‘Perdidos’

4. ‘Perdidos’Una de les pitjors llegendes urbanes del mil·lenni: a ningú li agrada el final de ‘Perdidos’ i, per tant, millor estalviar-se aquesta sèrie. Tot mentida. El famós desenllaç va ser, per a molts, summament satisfactori a tots els nivells, tant a nivell de trama com d’emoció. I tot i que no hagués sigut així, pujar a aquest viatge (una muntanya russa de ciència-ficció desencadenada i emoció desvergonyida) hauria valgut la pena.


5. ‘Expediente X’

5. ‘Expediente X’I continuant amb les sèries de mitologies expansives, Amazon ofereix també les onze temporades (és a dir, les nou clàssiques i les dues delirants del revival recent) d’aquest clàssic ‘thriller’ de ciència-ficció. ¿Si podria fer por als fills? Als més petits, potser sí (sobretot l’assassí elàstic Eugene Tooms, de dos episodis de la primera temporada, o la mutant i deforme família Peacock, que protagonitza l’episodi més violent, ‘Home’, segon de la quarta temporada). Però als preadolescents només els tornarà bojos, per bé.


6. ‘Las Kicks’

6. ‘Las Kicks’

Abans de sorprendre com l’Ethelrida de ‘Fargo’, la jove actriu Emyri Crutchfield havia format part de l’equip (mai millor dit) de ‘Las Kicks’, comèdia original d’Amazon basada en els llibres juvenils d’Alex Morgan, possiblement la futbolista més famosa dels Estats Units. La sèrie segueix les tribulacions de Devin Burke (Sixx Orange), una futbolista de dotze anys que té la mala sort de canviar d’equip (d’un de bo a un de pitjor) en un gran moment de la seva prometedora carrera.


7. ‘La vida de Gortimer Gibbon en Normal Street’

7. ‘La vida de Gortimer Gibbon en Normal Street’

També a tenir en compte: la primera sèrie infantil d’Amazon en imatge real, en què el xaval del títol (Sloane Morgan Siegel) i els seus dos millors amics, Ranger (Drew Justice) i Mel (Ashley Boettcher), descobreixen misteris sobrenaturals sota de l’aparença de normalitat del Carrer Normal. La sèrie està millor que ben considerada, sobretot en el Sindicat del Guionistes dels Estats Units, que l’ha premiat en diverses ocasions.


8. ‘Bob Esponja’

8. ‘Bob Esponja’

Alguns personatges, algunes sèries no necessiten presentació. Bob Esponja i les seves peripècies nàutiques, per exemple. A Prime Vídeo hi ha disponible una incompleta però generosa selecció de temporades: les dues primeres i de la cinquena a la novena.


9. ‘Pete el gato’

9. ‘Pete el gato’

Basada en la famosa sèrie de llibres infantils, aquesta delícia de l’animació proposa al contrari a la majoria de sèries infantils: relaxament, tranquil·litat i bons amics. El que més li agrada a Pete i els seus col·legues animals és fer cançons, o millor, cançons enganxoses; prepareu-vos perquè moltes no us les traureu del cap.


10. ‘La leyenda de Korra’

Notícies relacionades

10. ‘La leyenda de Korra’

Prime Video no ofereix a Espanya ‘Avatar, la leyenda de Aang’, però sí la seva seqüela del 2012, protagonitzada per la successora d’Aang, el mestre de l’aire de l’original. La sèrie és llegenda no només per la seva cuidada animació, sinó per històries que poden tocar qüestions delicades (del terrorisme al trastorn per estrès posttraumàtic) i una heroïna que acaba tenint un idil·li amb un personatge del seu mateix sexe.