El concert de Sant Esteve es reinventa

La impossibilitat de reunir en un mateix escenari tots els cors de l’Orfeó Català en el Palau de la Música obliga a dissenyar una celebració diferent

El concert de Sant Esteve es reinventa
2
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

L’amenaça de la tercera onada de la Covid-19, les mascaretes i les distàncies de seguretat obligatòries a les butaques i a l’escenari no impediran que els cors de l’Orfeó Català continuïn celebrant el seu tradicional concert de Sant Esteve al Palau de la Música Catalana. Aquest any, no obstant, la vetllada serà molt diferent. Només els cantants de l’Orfeó Català actuaran en directe des de l’auditori modernista, dirigits per Simon Halsey, cap artístic dels cors de diferents edats, que reuneixen més de 300 veus. La resta han gravat les seves intervencions en diferents espais emblemàtics de Barcelona i es combinaran amb les actuacions de l’Orfeó Català des de l’escenari modernista en una innovadora cerimònia amb posada en escena d’Adrià Aubert, amb el lema ‘La cultura i la música ens omplen de vida’.

L’actriu Sandra Monclús serà l’encarregada de guiar aquest viatge en què la música es combinarà a més amb el videoart amb creacions fetes per Alba G. Corral, artista convidada del Palau de la Música aquesta temporada, i amb la dansa de la ballarina Laia Jorba. El pianista Josep Buforn i l’organista Juan de la Rubia completen l’elenc d’artistes.

Al no poder donar cabuda a tots els fans d’aquest concert tan tradicional i familiar, el Palau, a més del concert del dia 26 a les 19 hores, en farà un altre l’endemà, el 27, a les 12 del migdia. El primer dia el concert es podrà seguir a través del Palau digital, a més de TV3, Catalunya Ràdio i Catalunya Música.

«Serà una vetllada diferent. Aquest any hem hagut d’adaptar-nos a les circumstàncies», ha explicat Joan Oller, director general del Palau de la Música.

Notícies relacionades

Aquest any a més de les nadales tradicionals catalanes i d’altres cultures s’estrenaran dues obres. D’una banda, ‘Prova de fres de fer-s’etern’ de Josep Ollé, que obrirà el concert interpretat per l’Orfeó Català. Per una altra, ‘Naixement al Palau’, d’Anna Capmany que cantarà el Cor de Cambra del Palau. Aquest any també tornarà a sonar el ‘Poema èpic de Nadal’, de Marc Timón, compositor convidat aquesta temporada amb una obra que ha passat a integrar-se al repertori de Sant Esteve des de fa tres anys.

El Palau omplirà de música aquest Nadal amb altres concerts on destaquen el clàssic ‘Trencanous’, obra de Txaikovski que interpretarà l’Orquestra Simfònica del Vallès (25 de desembre i 6 de gener) i dos concerts de valsos d’Any Nou (1 i 2 de gener). Tots estaran dirigits per Rubén Gimeno. La programació de Nadal del Palau inclou a més una actuació del Quartet Mèlt (28 de desembre) dedicada a nadales catalanes i internacionals i el ‘Magnificat’ de Bach amb el Cor de Cambra del conjunt barroc Vespres d’Arnadí.