Animació

El film més taquiller de la història al Japó revisa a l’alça la seva recaptació

La xifra total escala fins als 31.680 milions de iens, uns 251 milions d’euros

393322 59

393322 59 / BCN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La pel·lícula més taquillera en la història del Japó, l’oscaritzada «Sen to Chihiro no kamikakushi» (El viatge de Chihiro, Spirited Away, 2001), ha revisat a l’alça la seva recaptació després de noves projeccions en sales del país aquest any.

La productora cinematogràfica Toho ha actualitzat la recaptació del film des de 30.800 milions de iens (244 milions d’euros / 297 milions de dòlars) fins a 31.680 milions (251,5 milions d’euros / 305,7 milions de dòlars), segons dades de l’agència especialitzada Kogyo, que mesura l’assistència i la taquilla al Japó.

La nova xifra, que va transcendir dimarts a la nit, inclou la recaptació obtinguda aquest 2020 amb la projecció entre els mesos de juny i agost a més de 370 sales japoneses de l’esmentada pel·lícula d’animació i tres obres més del prestigiós Studio Ghibli amb motiu de l’ajornament de desenes d’estrenes per la pandèmia de Covid-19.

La revisió de la recaptació d’‘El viatge de Chihiro’, 19 anys després de la seva estrena original, es produeix en un moment en què estava a punt de ser superada per un altre film d’animació que està batent rècords de taquilla al país, una adaptació a la gran pantalla del manga ‘Kimetsu no Yaiba’ (Guardians de la Nit).

Fins aquest dilluns ‘Kimetsu no Yaiba: Mugen Ressha-ren’ (Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba the Movie: Mugen Train), que segueix en cartellera, havia recaptat 30.290 milions de iens (240 milions d’euros / 292 milions de dòlars), 59 dies després de la seva estrena, i s’esperava que es convertís en la més taquillera la setmana vinent.

Notícies relacionades

La pel·lícula, que Toho està distribuint juntament amb la productora Aniplex, propietat de Sony, és una adaptació dels volums set i vuit de la sèrie de còmics (que compten amb un total de 23) i se situa temporalment després de la seva adaptació a sèrie d’animació, que va ser emesa al país el 2019 i va aconseguir un gran èxit.

Tot i que no hi ha res confirmat, segons informacions recollides pel diari ‘Sankei’ els productors de la pel·lícula estarien estudiant fer una seqüela a partir de l’obra, de l’autora Koyoharu Gotoge.