El Liceu es reuneix d’urgència per analitzar la seva situació en la pandèmia

  • La Comissió Executiva convoca una reunió extraordinària per a aquest dissabte
  • El teatre, que aquest divendres ha estrenat ‘La traviata’, jutja inviable obrir per a només 500 espectadors
zentauroepp15644061 patio de butacas del gran teatro del liceu  foto ferran send201015183422

zentauroepp15644061 patio de butacas del gran teatro del liceu foto ferran send201015183422

1
Es llegeix en minuts
Pablo Meléndez-Haddad

La pandèmia no dona treva al Liceu i també ha afectat‘La traviata’ que el Gran Teatre ha programat en 16 funcions fins al 30 de desembre. Un muntatge que implica gairebé 300 intèrprets i tècnics és impossible que es financi amb un públic de 500 persones, límit màxim que marca la restricció d’aforament en aquesta primera fase de la desescalada, que el Govern de la Generalitat ha decidit prorrogar.

Notícies relacionades

El Liceu, que ha aturat la venda d’entrades per a la funció Under35 de l’òpera de Verdi per al 7 de desembre,fa temps que demana que s’estudiï el seu cas(igual com el Palau de la Música i l’Auditori) per poder ampliar la capacitat fins a la meitat, arribant a les 1.100 butaques, única manera que aquestes representacions de ‘La traviata’ no siguin una nova sagnia econòmica per a un coliseu que en el primer semestre del 2020 va perdre 10 milions d’euros, segons l’informe del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts. Però la resposta continua sent negativa.

Potser per això el president de la Fundació del Gran Teatre del Liceu, Salvador Alemany, ha convocat aquest divendres una reunió extraordinària de la Comissió Executiva per dissabte al matí (en ple pont), per avaluar la situació artística, econòmica i d’imatge del teatre a la vista de les noves mesures sanitàries per adoptar els acords de futur que corresponguin. Hi ha màxima expectació davant aquesta convocatòria urgent.