FENOMEN TARDÀ

'Megan is missing', la pel·lícula de terror oblidada que s'ha fet viral a TikTok

Desenes de milers d'usuaris comparteixen vídeos en què expliquen les seves traumatitzades reaccions al veure el film de Michael Goi, estrenat el 2011

hom7mm9

hom7mm9

2
Es llegeix en minuts
Julián García
Julián García

Periodista

ver +

El 2006, el director nord-americà Michael Goi va rodar la seva primera pel·lícula, ‘Megan is missing’, una aterridora  i altament escabrosa mostra de ‘found footage’ –o simulació de metratge trobat, tipus ‘El projecte de la bruixa de Blair’ o ‘[REC]’– per a la qual no va trobar distribució fins a cinc anys després. El film, rodat amb diferents formats de càmera i pantalles partides per donar el màxim realisme a l’assumpte, relatava la desaparició d’una jove estudiant després d’haver-se citat amb un paio a través d’internet, i la posterior investigació d’una amiga, amb dosis bastant incòmodes de violència i terror que van arribar a provocar que fins i tot fos prohibida en països com Nova Zelanda. Durant aquests anys, ‘Megan is missing’ havia viscut en una espècie de llimbs fins que, de forma sorprenent, ha sorgit de l’oblit per convertir-se sobtadament en un dels fenòmens virals més grans de TikTok dels últims temps.

En poques hores, i amb l’etiqueta #MeganIsMissing, més de 90 milions d’usuaris de la xarxa social (la xifra haurà pujat, per descomptat, quan hàgiu acabat de llegir aquest article) van publicar les seves reaccions abans del visionament, al cap de 30 minuts i al final de la pertorbadora pel·lícula. En molts casos, es tracta de vídeos en els quals els joves i impressionables espectadors, traumatitzats per la successió de malsans episodis de genuí ‘torture porn’ que el film ofereix durant els seus 89 minuts, passen del riure al plor. En altres casos, es pregunten, atès el realisme pseudodocumental del film i el fet que està, d’alguna manera, inspirat en fets reals, si la dissortada Megan existeix.

@sade.gravesIt’s so sad and scary and horrible ##foryou ##meganismissing ##movie ##crimetok ##sad♬ original sound - laura��‍☠️

@aleigh.anderpt 2 ##fyp ##meganismissing♬ original sound - AntiNightcore

Notícies relacionades

Goi, col·laborador de Ryan Murphy i Brad Falchuck en sèries com ‘Glee’ i ‘American Horror Story, va tenir notícia de la bola de neu viral a través d’una de les protagonistes del film, Amber Perkins. Alarmat, el director va decidir publicar un missatge a TikTok donant consells sobre com calia veure-la: «Aquí ho teniu: no veieu la pel·lícula a mitja nit, no la veieu sols i, si veieu que les paraules ‘Photo Number One’ apareixen a la vostra pantalla, teniu quatre segons per apagar-la si no voleu començar a veure coses que potser no us agradaria veure».

@michaelgoi##meganismissing♬ original sound – Michael Goi

El film, com dèiem, està inspirat en fets reals. Més o menys reals, tot sigui dit. Pel que sembla, Goi es va basar en diversos casos de segrest de nens, per això la seva intenció era, diguem-ne, pedagògica, ja que es tractava d’ensenyar als pares els riscos que els nois tenen si es mouen per internet sense supervisió. Una altra cosa és que al director se li anés la mà en l’exposició explícita de la tortura i la violència sexual a què és sotmesa el personatge menor d’edat que dona títol a la pel·lícula, cosa que va motivar que rebés furioses crítiques després de la seva estrena limitada el 2011.

Temes:

Cine TikTok