PERIFÈRICS I CONSUMIBLES

Perspectiva Cabaliere

Cremen les xarxes al sol de ponent davant el poeta no poeta que ho peta

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp54930304 icult200914191411

zentauroepp54930304 icult200914191411

Això no és una pipa (Magritte). Això no és una columna (JGR). Això no és un llibre de poemes (Cabaliere). Això no és raïm; és pansa. Això no és un premi però sí. Això és una recepta de magritte d’ànec i els premis els carrega el diable que, quan s’avorreix, mata mosques amb la cua. Anem alçant vol. Gràcies al Tragabolas, el meu profe de mates de BOT, vull dir de BUP. Cremen les xarxes al sol de ponent davant el poeta no poeta que ho peta. Tot cal veure-ho en perspectiva, segons íntegres, integrats i integrals. La perspectiva Cabaliere és un sistema de representació que utilitza la projecció paral·lela obliqua. Paral·lela vol dir que els rajos visuals de l’observador són paral·lels entre si [vols veure poesia però no la veus], formen un cilindre [o un coriandre]. Utilitzar una projecció obliqua ens permet veure el volum de l’objecte [o subjecte] i tenir una percepció immediata del seu aspecte [Cabaliere de fina estampa és aquest pecadorrr de la Pradera].

Notícies relacionades

En la perspectiva Cabaliere, dues dimensions del volum a representar es projecten en veritable magnitud (l’alt i l’ample), cosa que permet traçar directament dimensions i angles, i la tercera (la profunditat) amb un coeficient de reducció. «El món és més profund que extens», sembla que va dir Pessoa, que era un poeta que era molts poetes. Doncs això, un dels plans es veu en Veritable Magnitud. Normalment és el pla frontal, format pels Eixos [V]OX i [mag d’] OZ. Aquest angle [que pot ser angula], serà, per tant, de 90º [o de 451º Farenheit]. L’eix Y, el de la profunditat, es pot col·locar lliurement o no col·locar-lo [total, ‘pa’ qué’]. El Coeficient de Reducció s’aplica a les perspectives per pal·liar la deformació produïda per la perspectiva.

Amb aquesta reducció a la mínima expressió [de Pedro Ximénez o de Pero Grullo], ja pots dibuixar rectes, sortir per les turgents, caminar per les Diagonals. I buscar el màxim comú [divisor] entre poema i no-poema. Exercici: Dadans les vistes d’una [menuda] peça a escala real, dibuixar-ne la perspectiva Cabaliere a escala 1:1. Pròxim tema: El Principi de Cabaliere o Mètode dels in(di)visibles. Relacions amb el càlcul d’integrals, el Sr. Chinarro (o Astrud) i la perspectiva cabellera [agafada pels pèls] o forassenyada.

Temes:

Poesia Llibres