SEQÜELES DE LA PANDÈMIA

La Metropolitan Opera de Nova York cancel·la la temporada 2020-21 pel coronavirus

Per càlculs sobre la vacuna i altres mesures de seguretat, no aixecarà el teló almenys fins al setembre de l'any que ve

undefined7585404 metropolitan opera general manager peter gelb explains the p200923191516 / JULIE JACOBSON

undefined7585404 metropolitan opera general manager peter gelb explains the p200923191516
undefined53610761 icult la traviata teatro real michael fabiano as alfredo and200923210827

/

2
Es llegeix en minuts

Nova York s’ha quedat muda aquest dimecres quan el mànager general de la Metropolitan Opera, Peter Gelb, ha anunciat que la institució d’arts escèniques més gran de tots els Estats Units suspèn totalment la seva temporada 2020-2021 pel coronavirus  i no reobrirà almenys fins al setembre de l’any vinent.

Segons un missatge penjat a les xarxes socials i a la web del temple operístic, que va abaixar el teló a mitjans de març per la pandèmia i inicialment s’havia posat la meta de reobrir la nit de Cap d’Any, la decisió s’ha adoptat després de determinar que la reobertura «no serà segura fins que estigui estès l’ús d’una vacuna, s’hagi establert la immunitat de grup i l’ús de mascaretes i distanciament social no sigui un requeriment mèdic».

«No volem res més que tornar a crear la màgia operística que només The Met pot, però la seguretat de la nostra companyia i el públic a qui servim ha de ser el primer», ha dit Gelb, que allunya qualsevol fantasma d’episodis d’inseguretat o escàndol com el viscut aquest cap de setmana al teatre Real de Madrid.

La decisió ha fet que una esgarrifança recorri les espines dorsals de tots els que produeixen i assisteixen a representacions artístiques en viu i tenien perspectives de retornar després de l’aturada forçada per la pandèmia. Sembra dubtes de quan i com Nova York sortirà del confinament cultural. I de moment suposa un cop dur concret per al coliseu novaiorquès, que veu perillar els seus resultats, i per als seus mil treballadors fixos, suspesos de sou i feina des del mes d’abril. En una entrevista amb ‘The New York Time’, Gelb ha anunciat que sol·licitarà als sindicats que acceptin retallades salarials necessàries per adaptar-se a la realitat postpandèmia.

Notícies relacionades

Aquesta realitat està plena d’incògnites però Gelb també ha donat i anunciat passos per mirar de modelar-la. En un gest inusual i amb l’esperança que els que tenien entrades no demanin devolucions sinó que facin canvis, per exemple, ha fet públic tot el calendari de la temporada 21-22, que obrirà amb ‘Fire Shut up in my Bones’, de Terence Blanchard, la seva primera producció d’un compositor negre.

Per guanyar públic o garantir el seu retorn, que s’augura lent, es prendran mesures com afegir més sessions primerenques; escurçar algunes produccions,  eliminar intermedis o expandir l’oferta per a famílies.

Temes:

Òpera