Els concerts que no pots perdre't del Sónar virtual

Seleccionem algunes de les actuacions més prometedores de l'edició especial i gairebé completament gratuïta del festival

zentauroepp49583753 onbarcelona on off190829191944

zentauroepp49583753 onbarcelona on off190829191944

2
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Tot el programa musical del Sónar+D CCCB és atractiu, però, com que el dia té unes hores, potser hem d’escollir. Aquí va una selecció de les peces, directes i sessions que cap amant de l’electrònica i voltants s’hauria de perdre. Programa complet (incloent conferències i tallers), en aquest enllaç.

1. Sega Bodega en la intimitat

Tot i que de nom real Salvador Navarrete, el productor Sega Bodega va néixer a Irlanda i va créixer a Escòcia. La seva música no coneix massa fronteres sòniques, tot i que podríem definir-la com a electropop experimental amb accessos clubber. Per a Sónar+D, ha gravat un directe íntim amb tres temes de l’àlbum ‘Salvador’. Divendres 18, Live 1, 17.00 h. 


2. Un avanç del pròxim àlbum de Niño De Elche

L’heterodox ‘cantaor’ presenta en exclusiva el primer avanç del seu nou àlbum, realitzat a partir de l’Archivo José Val del Omar i produït per Miguel Álvarez-Fernández. Els sis minuts que veurem, ‘Segunda diferencia: Oraciones del Siglo XXI’, tenen forma de «videocreació performativa», en paraules del mateix artista. Divendres 18, Live 1, 18.30 h. Dissabte 19, Live 1, 17.46 h. 


3. Arca en la seva primera sessió postconfinament

En la seva primera aparició des del confinament, la productora, artista i DJ veneçolana oferirà una sessió de gènere poc tancat i, segurament, font d’alguna síndrome de Stendhal. Aquest any ha publicat l’àlbum ‘KiCk i’, encreuament eixelebrat d’electrònica, esclats industrials i alè pop. Divendres 18, Live 1, 19.45 h. 


4. El piano de Carles G. Viarnès i la pintura d’Alba G. Corral

La col·laboració entre el compositor de clàssica contemporània Carles Viarnès i l’artista digital Alba G. Corral, gravada exclusivament per a Sónar+D CCCB per Betevé, ha sigut una de les primeres fites d’aquesta edició i pot tornar a veure’s aquesta nit. Les composicions minimalistes de Viarnès enllacen a la perfecció amb la pintura digital de Corral. Divendres 18, Live 1, 23.55 h. 


5. Xou exclusiu del traper Morad

El traper de l’Hospitalet, conegut pels seus relats de carrer amb sentit de lloc i batec veritable, presenta un xou exclusiu gravat per Betevé. Dissabte 19, Live 1, 16.20 h. 


6. Arrels i puntes amb Nicola Cruz & Andrés Benavides

El ‘dj’ i productor equatorià Nicola Cruz és conegut per la seva síntesi de música tradicional (no només del seu país o sud-americana, sinó també hindustànica o japonesa) amb la més pulsativa música de club. Aquí presentarà un directe exclusiu amb el percussionista Andrés Benavides. Dissabte 19, Live 1, 17.46 h. 


7. John Talabot recolzat per Desilence

Un dels nostres DJs i productors més internacionals oferirà un exclusiu set de 40 minuts en el qual, de nou, deixarà clara la seva capacitat per crear narratives a partir del so. Desilence aportaran el component visual. Dissabte 19, Live 1, 18.55 h. 


8. Maria Arnal i Marcel Bagès preestrenen nou repertori

Notícies relacionades

Després d’arrasar en el Mercat de Música Viva de Vic, el gran duo neotradicional visita el CCCB per preestrenar, en format showcase, material del seu esperat segon àlbum, encara sense títol ni data d’edició. Dissabte 19, Live 1, 20.15 h. 


9. Max Cooper des de Kings Place

El productor londinenc, mestre a reivindicar de l’IDM (Intelligent Dance Music) més expansiva, ha gravat un directe exclusiu des del Kings Place de Londres. Acaba de publicar l’EP ‘Earth’, translació sonora dels més majestuosos processos naturals. Dissabte 19, Live 1, 20.15 h.

Temes:

Sónar 2022