ESTRENA A NETFLIX

Joseph Gordon-Levitt, superheroi per efecte de les drogues

L'actor nord-americà encarna a 'Proyecto Power' un policia de Nova Orleans que combat una letal droga que no dubta a consumir ell mateix

zentauroepp54487912 icult200814181825

zentauroepp54487912 icult200814181825

2
Es llegeix en minuts
Nando Salvà

Si existís una pastilla capaç de proporcionar superpoders, ¿vostè la prendria? Joseph Gordon-Levitt no en té dubtes. «No, de cap manera», respon veloç des de l’altre costat de la pantalla de l’ordinador. «Estic segur que comportaria un gran perill i jo sento una afecció molt gran a la meva vida, així que ho tinc clar. En aquest sentit no tinc res a veure amb el meu personatge a la pel·lícula», afegeix amb referència a ‘Proyecto Power’, barreja de relat de superherois i frenètic ‘thriller’ que acaba d’estrenar a Netflix. L’actor encarna un policia de Nova Orleans que combat la propagació a la ciutat d’una nova i letal droga –aquesta pastilla–, i que per a això no dubta a consumir-la ell mateix. En la seva missió l’acompanyen la traficant adolescent per a qui exerceix de figura paterna (Dominique Fishback) i un enigmàtic exsoldat afligit de trastorn d’estrès posttraumàtic que interpreta Jamie Foxx.

La pel·lícula és l’última d’una sèrie de ficcions que subverteixen les convencions del gènere estrella de Hollywood

Notícies relacionades

Dit d’una altra manera, ‘Proyecto Power’ no és sinó l’última d’una llarga sèrie de ficcions que en els últims anys han mirat d’ampliar les possibilitats i subvertir les convencions del que actualment és el gènere estrella de Hollywood; al cap i a la fi, els superhomes ho són únicament després d’ingerir una substància els efectes de la qual només duren cinc minuts i, a més, són imprevisibles: segons qui sigui l’usuari, pot provocar invisibilitat, resistència al foc, elasticitat òssia o una pell a prova de bales. «Al llarg dels segles, totes les cultures han recorregut a la mitologia per mirar d’explicar-se a si mateixes i entendre la naturalesa del món, i en aquest sentit Superman i Batman podrien considerar-se una versió actualitzada de Zeus i Apolo», opina Gordon-Levitt –al seu dia escuder de l’home ratpenat a ‘El cavaller fosc: La llegenda reneix’ (2012)– sobre la persistent popularitat d’aquest tipus de fantasies. «El que em va atraure de la pel·lícula, en tot cas, és que aquests éssers extraordinaris no procedeixen de cap altre planeta ni han sigut picats per una aranya radioactiva; són com tu i com jo».

La tirania de Trump

En aquest sentit l’actor destaca que, tot i que ‘Proyecto Power’ és sobretot un entreteniment ple d’aparatoses seqüències d’acció, «alhora explora assumptes rellevants en la nostra realitat com el racisme, la corrupció institucional i l’augment de les addiccions als medicaments». Així mateix, mentre el seu trio protagonista investiga una misteriosa organització d’alguna manera connectada amb el govern, la pel·lícula explora les nefastes conseqüències que té delegar el poder en les mans equivocades. «I això queda demostrat amb la incompetència que els polítics estan evidenciant en la gestió de la pandèmia de coronavirus», opina l’actor. «La falta de compassió que exhibeixen els líders del meu país només fa que més persones morin i més persones quedin condemnades a patir seqüeles de per vida. Trump no té cap interès a unir la gent perquè ell es nodreix de la divisió; la seva estratègia és identificar els seus votants i parlar-los només a ells, i demonitzar tots els altres. És la mateixa que utilitzen tots els tirans».

Temes:

Netflix Cine