PROJECTE CONTROVERTIT

Maradona estudia demandar Sorrentino i Netflix per 'La mano de Dios'

El jugador al·lega que no ha autoritzat l'ús de la seva imatge ni la seva marca registrada

El cineasta italià afirma que la pel·lícula no té relació amb la vida del futbolista

zentauroepp53927115 icult paolo sorrentino200715173519

zentauroepp53927115 icult paolo sorrentino200715173519

1
Es llegeix en minuts

Diego Armando Maradona està estudiant prendre accions legals contra el cineasta Paolo Sorrentino per la seva pel·lícula ‘La mano de Dios’, que distribuirà Netflix. El director italià va anunciar que aquest projecte «íntim, personal i dolorós» no estaria relacionat amb la vida del jugador argentí.

Matías Morla, advocat i representant legal de l’astre argentí, ha sigut el que ha anunciat a les xarxes socials la intenció de Maradona de demandar tant Sorrentino com Netflix, a causa que no ha autoritzat l’ús de la seva imatge per a la cinta, així com també per una presumpta utilització indeguda de la seva marca registrada.

El títol fa referència al també anomenat gol del segle, el que Maradona va marcar contra Anglaterra en els quarts de final del Mundial de Mèxic, el 1986. No obstant, la pel·lícula serà una història personal sobre la joventut de Sorrentino als anys 80 al seu Nàpols natal.

Precisament, durant aquells anys jugava Maradona al Nàpols.  En aquella època, Sorrentino, confés amant del futbol, va revelar que el fet d’anar a veure jugar l’argentí en un partit li va salvar la vida, ja que no va acompanyar els seus pares en un viatge a la casa que tenia la família a la muntanya. Els dos progenitors van morir en aquest viatge, víctimes d’una fuita de gas a la casa.

Diversos plets

Aquest possible revés judicial pot provocar que Netflix i Sorrentino hagin de canviar el títol de la pel·lícula o que negociïn un acord. No és la primera vegada que l’equip legal de Maradona emprèn accions judicials relacionades amb la seva imatge. Anteriorment van demandar Dolce & Gabbana i Konami per usos indeguts de la seva imatge i marca; en el primer cas van guanyar i en el segon van arribar a un acord.

Notícies relacionades

L’actual entrenador del Gimnasia y Esgrima La Plata va protagonitzar el 2019 el llargmetratge documental ‘Diego Maradona’, dirigit per Asif Kapadia, que va comptar amb la seva aprovació i en què va concedir diverses entrevistes.

També l’any passat es van produir diversos docusèries sobre l’exfutbolista. A més, Amazon Prime Video prepara una sèrie biogràfica sobre Maradona, que narrarà diferents etapes de la seva vida amb tres actors diferents i que, evidentment, també compta amb la seva benedicció.