Propostes per a l'estiu

7 llibres per passar fred a la platja

Aventures, idil·li, misteri, descubriment.... aquí tens diverses alternatives amb un denominador comú: et traslladaran a escenaris gelats

fcasals34820057 barcelona  26 07 2016     verano      gente leyendo libros e160727173345

fcasals34820057 barcelona 26 07 2016 verano gente leyendo libros e160727173345 / JORDI COTRINA

5
Es llegeix en minuts
El Periódico

¿És possible passar fred a la platja, a l'estiu, a 40 graus? Sí, si et capbusses en una bona lectura, d'aquestes que t'arrosseguen a una trama carregada d'emoció o suspens i tot al teu voltant és neu i paisatges gelats. Aquí tens unes quantes recomanacions perquè provis l'efecte glacial d'un bon llibre a l'estiu.

Xerpes

“Porta'm a algun lloc remot, sense temples atapeïts, sense cobertura. Porta'm als Himàlaies de veritat, a boscos solitaris, a caminar durant hores per la neu. Porta'm als llocs que tu coneixes”.

Amb aquestes frases, una aclaparadora declaració d'intencions, la periodista Xiana Siccardi li va demanar a Lapka, guia de 'trekking' que havia conegut en una expedició a la muntanya màgica, que l'ajudés a reviure experiències i aprofundir en allò que només havia intuït en el seu primer viatge. De la seva relació, les seves vivències, les seves reflexions, neix ‘Sherpas, la otra historia del Himalaya’, un llibre que t'envolta els sentits amb el fred més intens del Nepal a la vegada que t'irradia la calidesa de la gent i les emocions del viatge. El llibre publicat per Ediciones del Viento compta amb un grapat de fotografies de l'aventura, anècdotes i detalls de la vida en els confins del món.

Upstate

“Es va despertar amb neu, amb una pertinaç nevada. Broadway estava totalment buida, l'asfalt quarterat de la nit passada reapareixia amb un blanc renovat. Queia amb rapidesa, amb l'agressivitat passiva de la neu, sigil·losa però incessant, obstinada en les seves blanques finalitats, en una suau monotonia que acaba per complet amb el temps, la resistència, l'activitat”.

El crític literari i novel·lista James Wood ens regala una magnífica introspecció en els misteris de la vida familiar a compte de sis dies d'hivern a Nova York que reuneixen el protagonista, Alan Querry, amb una filla que el necessita i que posa sobre la taula les emocions pausades, com congelades però vives, que es teixeixen en el si familiar amb el pas dels anys.Upstate és una delicada novel·la publicada per Alba Editorial.

L'esperit del gel

“La foscor planava sobre els cossos dels cinc homes asseguts en silenci a la neu. L'últim mesurament que havien realitzat mostrava 13 graus sota zero i el vent, que escombrava la capa superior de neu i s'arremolinava en l'aire entorn d'ells, empitjorava encara més la dentada del fred”.

Així arranca El espíritu del hielo, la nova novel·la de Mads Peder Nordbo, que és la seqüela del seu èxit Los crímenes del Ártico, i que situa el protagonista, el periodista Matthew Cave, en una nova intriga per aclarir una desaparició i un misteri fosc del seu passat relacionat amb experiments militars. Les condicions de vida de Grenlàndia, la seva cultura i tradicions i el pes de la seva història impregnen la trama d'una de les primeres novel·les negres de l'àrtic que arriben a les nostres llibreries gràcies a Planeta.

Més informació (Auto)

Título notícia (Auto)

Título notícia (Auto)

Sobre Grace

«Al terrat agafava grapats de neu, se'ls ficava a la boca i emetia judicis de qualitat: dolça o pura, granulosa o vellutada».

La passió per la neu i la seva morfologia, la seva composició, és el fil conductor de la història d'Anthony Doerr Sobre Grace, on el protagonista és un expert en neu i la seva composició, un estudiós que a través de la curiositat que li desperta el fenomen meteorològic vertebra la seva vida i acaba donant sentit a la seva existència, plena de relacions i emocions delicades com un floc de neu, un petit miracle. El llibre l'ha publicat Suma de Letras, i va precedir en èxit a La luz que no puedes ver,  que li va valer el premi Pulitzer.

Més informació (Auto)

Título notícia (Auto)

Título notícia (Auto)

La tristesa dels àngels

«En alguna part d'aquesta encegadora tempesta de neu i vent cau la nit i la foscor d'abril es cola entre els flocs que s'acumulen sobre l'home i els dos cavalls. Tot està blanc per la neu i el gel; no obstant, s'acosta la primavera».

L'aventura gelada de Jens, un jove carter que recorre els pobles aïllats d'Islàndia a través de l'hivern, té tres entregues: Entre el cielo y la tierraLa tristeza de los ángeles i finalment El corazón del hombre. La força dels paisatges i les emocions que sacsegen els personatges mereixen compartir aquest viatge iniciàtic. Publicats els tres a Salamandra.

Un esclat de llum

«Una gruixuda capa blanca ho cobria tot. Però no era la neu bruta de la ciutat: allà era un blanc gairebé pur, trencat tan sols per les voreres i les empremtes dels esquís de fons i les raquetes.»

L'inspector Gamache viu a mig camí de Mont-real, la ciutat on treballa, i el bucòlic poblet Three Pines, on els seus pocs veïns tenen una vida més atrafegada del previst entre crims, robatoris i desaparicions al llarg de la llarga saga de novel·les que Louise Penny ha recreat allà. Impossible no sentir-se a gust a la llibreria o el bistrot, no agafar-los afecte als seus personatges, no disfrutar aquest vent gelat que t'anima a abrigar-te i acostar-te a una xemeneia amb una xocolata canadenca mentre el misteri avança. Un destello de luz és la penúltima novel·la publicada per Salamandra Black de la gran dama del 'noir' canadenc. La seva última novel·la publicada en espanyol és El largo camino a casa.

Més informació (Auto)

Título notícia (Auto)

Título notícia (Auto)

Ombres de Reykjavík

«Si alguna cosa distingeix el clima islandès és la imprevisibilitat. Quan els islandesos parlen del temps, sovint diuen que ve en 'mostres': pot virar tan sobtadament que, fins i tot en els matins assolellats, és aconsellable sortir de casa amb una jaqueta gruixuda. Entreu en una cafeteria per dinar un dia clar i lluminós i, per quan torneu al carrer, tot Reykjavík podria estar cobert de blanc».

Amb aquesta perspectiva, a veure com se segueixen els rastres a la neu després d'un crim o una desaparició. Aquesta i altres realitats del paisatge islandès expliquen el misteri que relata el periodista Anthony Adeane en 'Sombras de Reikiavik', un esplèndid treball portat a un true crime i publicat per RBA negra que retrata la societat del país a partir de dues desaparicions que van commocionar el país als anys 70, amb una investigació turbulenta i més incògnites que certeses. 

Notícies relacionades

Més informació (Auto)

Título notícia (Auto)

Título notícia (Auto)

Temes:

Estiu Llibres