calendari

Els Globus d'Or, ajornats fins a finals de febrer

La gala, una de les poques que encara no havia alterat les seves dates, se celebrarà gairebé dos mesos després del que és habitual

pedro-almodovar

pedro-almodovar

2
Es llegeix en minuts
Efe

Els Globus d’Or, els premis que anualment entrega l’Associació de la Premsa Estrangera de Hollywood (HFPA), s’ajornaran fins al 28 de febrer del 2021 pel coronavirus. La gala se celebrarà gairebé dos mesos després del que és habitual, organitzada tradicionalment la primera setmana de gener, però era una de les poques cerimònies de premis de l’any que ve que encara no havia alterat la seva data, després dels Oscars, els BAFTA i els Spirit del cine independent.

«Per donar cabuda a les produccions del cine i la televisió nacionals i internacionals, la HFPA proporcionarà més orientació sobre l’elegibilitat, el període de votació i el calendari revisat de l’anunci de les nominacions durant les pròximes setmanes», ha indicat l’organització en un comunicat. De moment, el moviment de dates no ha anat acompanyat de nous criteris o canvis del reglament, com sí que va fer l’Acadèmia de Hollywood amb els Oscars.

Amb el nou calendari de premis, mitjans especialitzats de Hollywood assenyalen que aquest any el resultat dels Globus d’Or podria influir en les votacions dels Oscars, ja que no començaran fins al 5 de març, una setmana després de la primera cerimònia. 

Sense detalls sobre el format 

La HFPA tampoc ha facilitat més detalls sobre com serà el format de la gala, que manté Tina Fey i Amy Poehler com a presentadores. Aquestes dues comediantes saben perfectament el que és presentar els Globus d’Or, ja que van ser les mestres de cerimònia d’aquests premis en tres ocasions: del 2013 al 2015. 

Fey i Poehler, que van rebre unes crítiques excel·lents per la seva feina al capdavant dels Globus d’Or, agafaran així el relleu de Ricky Gervais, també molt popular en el seu paper d’amfitrió amb un estil gamberro i humor molt àcid. 

Notícies relacionades

Tot i que abans caldria conèixer quin serà el format de la primera cerimònia de la temporada, els televisius Emmy, que mantenen la data del 20 de setembre i a falta de tres mesos no han anunciat com volen celebrar el més destacat de la televisió més enllà que el presentador serà Jimmy Kimmel.

Canvis en el reglament 

Al premiar els millors treballs del cine i la televisió, els canvis que els Globus d’Or hauran de fer en el seu reglament no seran tan dràstics com els dels Oscars, ja que a la televisió la pandèmia amb prou feines ha alterat el circuit de les estrenes. Però en el cas de les pel·lícules, el tancament dels cines a tot el món i la cancel·lació o el retard de gran estrenes obligarà a replantejar el calendari. 

Temes:

Globus d'or