la 'nova' meca del cine

Hollywood necessita sanitaris per reprendre els seus rodatges

El coronavirus fa augmentar la petició d'especialistes en els platós

ICULT Quentin Tarantino, Leonardo DiCaprio and Brad Pitt on the set of  ONCE UPON A TIME IN HOLLYWOOD.

ICULT Quentin Tarantino, Leonardo DiCaprio and Brad Pitt on the set of ONCE UPON A TIME IN HOLLYWOOD. / ANDREW COOPER

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

La pandèmia de coronavirus ha suposat un cop dur per a Hollywood, ja que ha paralitzat nombrosos rodatges i estrenes i ha generat atur en la indústria. No obstant, també han sorgit noves oportunitats, ja que ara els platós estan demanant sanitaris per a tasques com prendre la temperatura o realitzar tests.

Segons informa Deadline, la meca del cine s’està preparant per reprendre les filmacions i és per això que ara busquen empleats de sectors sanitaris i de neteja per mantenir les mesures d’higiene i seguretat.

Metges ambulatoris, paramèdics i infermers

«La formació que els nostres membres ja tenen els fa excepcionalment qualificats per manejar la situació. Se’ls coneix com a metges ambulatoris, però tots són tècnics d’emergència; la majoria són paramèdics, i un bon nombre també són infermers», va explicar Thom Davis, directiu de l’Aliança Internacional d’Empleats de Teatre, el sindicat que agrupa tècnics, artesans i també treballadors sanitaris que exerceixen la seva tasca dins de la indústria de l’entreteniment, incloent teatre i produccions de cine i televisió.

«En aquest moment estem fent un intens entrenament específic per a aquest virus», va afegir Davis sobre les mesures addicionals que estan prenent per estar preparats davant de la nova realitat, que no és cap altra que rodar amb el factor coronavirus present.

260 metges especialistes en ‘sets’ de rodatge

En total, aquesta institució compta amb 260 metges especialistes en platós de rodatge. Un entorn en el qual fins ara solien bregar amb problemes com lesions, picades d’insectes, hipotèrmia o problemes respiratoris, però on ara s’estan preparant per «monitorar les condicions i l’equip, assegurant-se que tots els protocols de seguretat són estrictament complerts per la producció i els empleats».

«Crec que això augmenta el nivell de seguretat en el lloc de treball i també crec que aporta cert nivell de comoditat», va comentar Davis sobre aquestes noves normes sanitàries en les filmacions. En aquest sentit, va assegurar que en el dia d’avui no pot imaginar-se cap sèrie ni pel·lícula que planegi filmar sense un metge present. «Durant les meves converses amb els membres del sindicat he vist que tots volen tornar a treballar, però alguns són una mica aprensius. Són iguals que la resta de persones: no importa si treballes en un plató de cine, en una botiga d’aliments o en una estació de servei».

Supervisar el compliment dels protocols

Notícies relacionades

«Així, al comptar amb metges fixos en els rodatges, supervisant les condicions del plató, controlant l’equip i assegurant que tots els protocols es compleixin per part de la producció i els empleats, augmenta el nivell de seguretat», assenyala Davis, que creu que comptar amb aquestes mesures, tot i que suposi una despesa extra, compensa ja que fa que la producció compti «amb una força laboral molt més productiva».

De moment, es desconeix quan reprendrà Hollywood l’activitat, però s’estima que gairebé un milió de treballadors de la televisió i el cine han perdut els seus llocs de treball després de la declaració de l’estat d’alarma.