CINE EN SALA

El BCN Film Fest anuncia el gruix de la seva programació

El festival projectarà les noves pel·lícules de Matteo Garrone, Marjane Satrapi i Peter Cattaneo

zentauroepp53535692 icult pinocho200526141507

zentauroepp53535692 icult pinocho200526141507

2
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Del 25 de juny al 2 de juliol, si la desescalada ho permet, els cines Verdi de Barcelona acolliran la quarta edició del BCN Film Fest. Havia de celebrar-se del 17 al 23 d’abril, coincidint, com cada any, amb les festivitats de Sant Jordi, però l’estat d’alarma va obligar a posposar-la un parell de vegades.

En el programa del 2020 abundaran, de nou, les adaptacions literàries, les produccions basades en fets històrics i els films biogràfics, segons s’ha sabut a través d’un generós avançament de programació. Entre les pel·lícules amb base en llibres, destaca el ‘Pinocho’ de Matteo Garrone (‘Gomorra’), que tindrà aquí la seva estrena a Espanya. Una altra adaptació d’un clàssic de la literatura infantil i juvenil: ‘Cuando Hitler robó el conejo rosa’, de Judith Kerr, segons la visió de Caroline Link (l’oscaritzada ‘En un lugar de África’).

La pel·lícula de Link ja es va anunciar al gener en un primer avançament en la premsa. Altres títols ja anunciats llavors per a la competició continuen presents en el programa: és el cas de ‘Corpus Christi’, de Jan Komasa, nominada a l’Oscar a la millor pel·lícula internacional, i ‘La verdadera historia de la banda de Kelly’, de Justin Kurzel, ‘neowestern’ punk amb Russell Crowe, George MacKay (protagonista de ‘1917) i Essie Davis (‘The Babadook’), molt de carisma junt.

També competiran pel·lícules com ‘Cunningham’, d’Alla Kovgan, recorregut documental per la vida i art del llegendari coreògraf Merce Cunningham; ‘Maragall i la lluna’, de Josep Maria Mañé i Francesca Català, retrat humà de Pasqual Maragall, i biopics ficcionats com ‘Curie’ (Marjane Satrapi), ‘De Gaulle’ (Gabriel Le Bomin) i ‘I am woman’ (Unjo Moon), sobre la gran Helen Reddy, cantant i compositora de l’himne feminista que dona títol al film.

Notícies relacionades

Ja fora de competició, a més de títols ja anunciats com ‘Mr. Jones’, ‘La familia que tú eliges’ i els documentals ‘Centoventi contro Novecento’ i ‘Libreros de Nueva York’, es podran veure la prometedora ‘opera prima’ de Shannon Murphy (‘El glorioso caos de la vida’, protagonitzada per Eliza Scanlen, la Beth de l’última ‘Donetes’) i comèdies noves d’Álvaro Díaz Lorenzo (‘La lista de los deseos’) i Peter Cattaneo (‘Que suene la música’).

Com en la seva edició anterior, les entrades tindran preu amic: 2,90 euros. Des del festival prometen complir totes les mesures sanitàries i de seguretat, així com el màxim d’aforament previst que marqui la llei en el moment de la celebració del festival. Projeccions amb proteccions.