Cultura en quarantena

La Pedrera celebra el Dia Internacional dels Museus amb una visita en directe per Instagram

El cèlebre edifici de Gaudí obrirà les seves portes virtualment el pròxim 18 de maig a les 12 h

zentauroepp52818089 coronavirus galeria barcelona200318102517

zentauroepp52818089 coronavirus galeria barcelona200318102517 / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
Xènia Homs

La Fundació Catalunya La Pedrera se suma a la celebració del Dia Internacional dels Museus i proposa una visita oberta a tothom a través d’una connexió en directe en el seu perfil d’Instagram  (@lapedrera_barcelona).

La visita guiada anirà a càrrec de la conservadora de l’edifici i historiadora de l’art Silvia Vilarroya. La iniciativa se suma a la celebració del Dia Internacional dels Museus el pròxim 18 de maig amb l’objectiu d’adaptar-se a la situació d’excepcionalitat d’aquest any.

Els usuaris triaran l’espai per a la visita

A partir d’avui, dimarts 12 de maig, els usuaris podran elegir quin espai museístic de l’edifici d’Antoni Gaudí  desitjaran veure a través de la xarxa social. Una de les opcions és el pis dels veïns, que recrea la vivenda d’una família burgesa barcelonina del primer terç del segle XX. D’altra banda, el públic pot escollir l’àtic de la Ballena, les golfes l’espai de les quals es pot interpretar com un gran esquelet de l’animal i que ofereixen una visió àmplia de l’obra de Gaudí. 

L’audiència podrà votar a través d’Instagram fins aquest dimecres per l’espai museístic que vol que Vilarroya doni a conèixer en el Dia Internacional dels Museus (DIM). A més, durant la transmissió en directe de la visita, el públic podrà fer preguntes.

La Pedrera - Casa Milà de Gaudí és la seu i el principal equipament que gestiona la Fundació Catalunya La Pedrera, una fundació privada i independent que destina tots els recursos generats per les seves activitats en projectes socials, mediambientals, educatius i culturals.

Adaptació per l’expansió de la Covid-19

Notícies relacionades

Davant del brot de coronavirus i el consegüent confinament, el format del DIM d’aquest any s’ha hagut d’adaptar al món digital i realitzar les activitats planejades en línia per garantir així la seguretat del públic i del personal.

El Consell Internacional de Museus (ICOM) és el responsable d’organitzar des del 1977 el DIM, que cada any tria un tema que se situa en el centre de les preocupacions de la societat. El tema per a aquest 2020 és «Museus per la igualtat: diversitat i inclusió», que té l’objectiu de celebrar les diferents perspectives i la superació dels prejudicis dins de les comunitats dels museus.