Els premis Goya permetran competir les estrenes 'online'

L'Acadèmia de Cine aprova la mesura, de caràcter excepcional per a l'edició del 2021, i permet optar als guardons a pel·lícules que no s'hagin pogut estrenar en sales per la Covid-19

zentauroepp248101 madrid 02 02 02   exit     entrega de los premios goya en la200511160312

zentauroepp248101 madrid 02 02 02 exit entrega de los premios goya en la200511160312 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts

La junta directiva de l’Acadèmia de Cine ha acordat acceptar, de manera excepcional i únicament per a la pròxima edició dels premis Goya, la del 2021, que les pel·lícules a competició s’hagin estrenat només ‘online’ a causa de la crisi del coronavirus.

«Les bases dels Goya 2021 acceptaran excepcionalment aquells llargmetratges que tenien prevista la seva estrena en sales i s’han vist o es veuran obligats a estrenar-se directament en plataformes de VOD, com a conseqüència de la pandèmia», ha indicat l’Acadèmia en un comunicat.

Es flexibilitza així la norma habitual que estableix l’obligada estrena en sales comercials i amb taquilla oberta al públic per optar als guardons, ja que les sales estan tancades des que es va declarar l’estat d’alarma.

L’Acadèmia remarca que es tracta d’una mesura excepcional, que afectarà exclusivament la 35a edició dels Goya i que té un caràcter eventual, delimitat al període extraordinari en què es troba el país.

Notícies relacionades

«En el moment en què les sales de cine puguin reobrir en condicions de seguretat i es restableixi l’exhibició, l’Acadèmia revisarà la mesura i podrà finalitzar-la, mantenint la norma de l’estrena en sales comercials per presentar-se als premis», assenyala.

La institució que presideix el cineasta Mariano Barroso reitera finalment el seu compromís amb l’exhibició en sales «com la manera ideal de disfrutar d’una pel·lícula» i defensa «l’experiència col·lectiva i única que suposa per a l’espectador disfrutar del cine a les sales».