QUÈ PODEU FER AVUI... A CASA

'Locos x los 80', una festa nostàlgica organitzada per Radio 4G

Fernandisco i Tony Miranda presentaran el festival i punxaran èxits d'aquella època

A l'esdeveniment actuaran David de María i Javier Vargas i membres de Los Refrescos, La Guardia i Danza Invisible

facebook-locos80s

facebook-locos80s

3
Es llegeix en minuts
Eduardo de Vicente
Eduardo de Vicente

Periodista

ver +

Els anys 80 van ser una època mítica per a molts, i no és estrany. Va ser la dècada prodigiosa de la consolidació de Spielberg com a director (amb ‘E. T.’ o els tres Indiana Jones) o com a productor (‘Retorn al futur’, ‘Los goonies’ ‘Gremlins’); de Madonna (Like a virgin, Like a prayer o Material girl) i Michael Jackson amb el seu Thriller que va obrir l’era daurada dels vídeoclips; de memorables programes musicals televisius com Aplauso, La joventud baila La edad de oro; del descobriment dels videojocs a casa o al saló recreatiu, el cub de Rubik... i així podríem continuar fins a l’infinit evocant records d’un temps que ens va marcar i en què el lema era la cançó de Bobby McFerrin: Don’t worry, be happy, anys feliços sense preocupacions.

 

 

Un festival ‘online’ i el vestuari recomanat

Molts troben a faltar aquells dies i els qui no els van viure desitjarien haver-los experimentat. Ara, per poder rememorar-los amb l’afecte que requereixen, dos llegendaris ‘dj’, Fernandisco i Tony Miranda han organitzat un petit festival per a aquesta nit amb la complicitat de l’emissora de ràdio 4G i la participació d’artistes convidats. Es tracta d’un esdeveniment únic que es podrà disfrutar a partir de les vuit i vuit minuts, per deixar espai als tradicionals aplaudiments i que tot sigui més rodó. Es podrà seguir a través de la web de la ràdio i de Yowi TV.

 

 

La festa, Locos por los 80 Home Edition, serà una celebració d’aquella era i en podrem formar part ballant, cridant, cantant i, fins i tot, estaria bé que ens disfresséssim a casa per seguir-la com es mereix. Recomanem camises hawaianes com la de Magnum, americanes blanques amb muscleres a l’estil de Corrupció a Miami o els pantalons de pinces o cigarret que teníem amagats a l’armari (si encara ens entren). Per a elles, els mocadors i diademes al cap o els mil penjolls i collarets de Madonna, els escalfadors de Flashdance o les sabates de plataforma.

Fernandisco i Mar Montoro presenten ‘Desde que amanece... ¡apetece! / RADIO 4G

Uns artistes representatius de l’època

Fernandisco i Miranda la presentaran amb la col·laboració de dos locutors més de l’emissora, Mar Montoro i Javi Pérez Sala, i punxaran temes dels 80, però també tindran convidats especials que ens recordaran com vam viure musicalment al nostre país. Al llarg d’aproximadament una hora aniran desfilant artistes inoblidables de la dècada que interpretaran una cançó cada un. Els temes que interpretaran romanen en secret, però ens permeten especular. Bernardo de Los Refrescos, ¿ens recordarà que Aquí no hay playa? (‘vaya, vaya’, ¿de quina ciutat parlaran?), Manuel España de La Guardia ¿ens deixarà evocant Cuando brille el sol?David de María ¿insistirà que els millors instants cal disfrutar-los Precisamente ahora?, Javier Ojeda de Danza Invisible ¿ens convidarà a fer-nos petons amb Sabor de amor?  i Bandido ¿ens estimularà a ser positius veient La cara B de las cosas? A partir de les vuit ho descobrirem.

 

 

En la nòmina de convidats també n’hi figuren quatre de molt especials. Un d’ells és Javier Vargas de Vargas Blues Band, però també un rocker creador de grans èxits per a Miguel Ríos, Joaquín Sabina, Manolo Tena o l’Orquesta Mondragón. El músic utilitzarà aquest esdeveniment per presentar el seu nou single i caldrà estar atent perquè les seves cançons solen convertir-se en bombes. Les dues incorporacions d’última hora són les d’Amistades Peligrosas (Estoy por ti) i tot un mite com Chimo Bayo, el ‘dj’ valencià que ens transporta en la memòria a la ruta del bakalao i el seu popular Así me gusta a mí (amb la seva indesxifrable lletra amb fragments com exta sí, exta no, chiquitan chiquitan tan tan que tun pan pan). I per acabar la festa, una altra sorpresa en directe, la presència del músic britànic Merrick Wells que versionarà a cappella una cançó molt coneguda que no vol revelar fins que arribi el moment.

 

Notícies relacionades

 

Els nens també hi estan convidats

Tot l’equip col·labora altruistament, sense cap ànim de lucre, i amb l’única intenció d’alegrar-nos una mica aquests dies amb una autèntica festa dels vuitanta. Recomanen també que hi participin els nens perquè puguin descobrir l’encant d’aquella època que va marcar tota una generació i que en visquin un petit tros i descobreixin per què hi sentim una mica de nostàlgia. Si hem de tornar-nos bojos, que no sigui per sentir-nos obligats a continuar sense sortir de casa, sinó per la nostra passió pels 80.

Anunci d’aquest esdeveniment musical. / RADIO 4G