CRÍTICA DE CINE

'Bombshell: la historia de Hedy Lamarr', la dona aixafada pel seu mite

El documental posa de relleu la figura de Hedy Lamarr com a dona avançada al seu temps i els seus esforços per fer prevaler el seu intel·lecte per sobre de la seva bellesa en un món d'homes que la subestimaven

1140-bombshell-hedy-lamarr-story-espimgcacherev2984d64687e3a21c07dce2d7a8cf8002

1140-bombshell-hedy-lamarr-story-espimgcacherev2984d64687e3a21c07dce2d7a8cf8002

1
Es llegeix en minuts
Beatriz Martínez
Beatriz Martínez

Periodista

Ubicada/t a Madrid

ver +

Bombshell: la historia de Hedy Lamarr ★★★

Direcció:  Alexandra Dean

Títol original:   ‘Bombshell: The Hedy Lamarr story’

País:  Estats Units

Durada:  86 minuts

Any:  2017

Gènere:  Documental

Estrena:  6 de maig del 2020

Plataforma:  Filmin

El 1990 el periodista Fleming Meeks va publicar una entrevista amb Hedy Lamarr en la revista ‘Forbes’ que va contribuir a capgirar el seu mite com a musa eròtica de Hollywood. S’hi reivindicava la contribució de l’actriu com a inventora de la patent dels ‘salts de freqüència’ amb el compositor George Antheil, que seria fonamental per a la creació de les comunicacions sense fil.

Notícies relacionades

El descobriment de les cintes en què es recull aquesta entrevista són la base sobre la qual se sustenta aquest biopic en forma de documental, escrit i dirigit per Alexandra Dean, en què s’intenta posar en relleu la figura de Lamarr com a dona avançada al seu temps i els seus esforços per fer prevaler l’intel·lecte per sobre de la bellesa en un món d’homes que la subestimaven.  

A través d’un material d’arxiu prolix i apassionant, ens endinsem en la fascinant vida de l’actriu des dels seus inicis marcats per l’escàndol que va suposar la pel·lícula ‘Éxtasis’ (1933) fins al seu declivi progressiu en la indústria de Hollywood. Pel camí, Dean exposa els clarobscurs de Lamarr, així com les del sistema que es va encarregar de fagocitar-la, per demostrar els abusos als quals sempre ha estat sotmesa la dona dins de la perversa maquinària del poder patriarcal.