QUÈ PODEU FER AVUI... A CASA

Planeta Impro ofereix humor a domicili amb la seva nova Home Edition

Dos improvisadors interactuen amb el públic en un espectacle d'una hora per Instagram Live

Pot disfrutar-se cada dimecres, divendres i diumenge i utilitzen el sistema de taquilla inversa

planeta-impro

planeta-impro

4
Es llegeix en minuts
Eduardo de Vicente
Eduardo de Vicente

Periodista

ver +

Quan anem al teatre estem acostumats a veure actors que s’han après un elaborat text que reciten amb facilitat davant una audiència. Però hi ha alguns intèrprets que se salten aquesta norma no escrita perquè la consideren impro-ductiva i pretenen deixar la seva pròpia empremta tot i que sembli impro-cedent, puguin deixar anar algun impro-peri i els resultats puguin ser impro-pis. Es tracta, ja ho haurem endevinat, dels impro-visadors. Són artistes que reneguen dels assajos i presumir de memòria amb grans rotllos però si s’han apuntat a això és perquè els sobra l’enginy.

 

 

Una d’aquestes companyies és Planeta Impro, que actua en la programació estable del Teatreneu des de l’any 2004 fins que van haver de suspendre’s les funcions a mitjans de març. Però, com ja hem advertit, es tracta de gent imaginativa que sempre té amagat un as sota la màniga i ara acaben de patentar una nova idea, l’Impro Show Home Edition.  En aquests moments en què és tan impor-tant (ui, no, aquesta no cola) mantenir el bon humor han decidit oferir el seu espectacle en una sèrie de directes per Instagram Live amb les seves bogeries. I podem ajudar-los pel mètode de taquilla inversa no obligatori (nosaltres mateixos decidim quant paguem) perquè puguin generar algun ingrés i ofereixen a canvi alguna recompensa com samarretes, tallers o invitacions. Ells mateixos ens ho expliquen.

 

 

Dos improvisadors davant el perill

En aquest espectacle ‘online’ interactuen amb els seus companys i amb el públic i, lògicament, estan exposats a un gran inconvenient, les fallades tècniques, hi pot haver alts i baixos de connexió imprevistos, veus entretallades i altres obstacles. Però no els fa por, al cap i a la fi si algú sap sortir de situacions compro-meses (aquesta tampoc és vàlida, però quedava bé) són ells i sempre sabran aportar alguna rèplica graciosa que ens sorprendrà.

L’actor Patrick Martínez durant una sessió de Home Edition. / PLANETA IMPRO

El xou té una durada d’entre 45 i 60 minuts i comptarem amb la participació de dos impro-visadors, ells des de casa seva i nosaltres des de la nostra. Per començar ens demanaran que els fem arribar els nostres impro-títols (¡ara, sí!), és a dir, paraules, frases o suggeriments a través d’Instagram Stories, ells les escullen a l’atzar i comencen a disparar les seves ocurrències sobre aquestes. Després, els espectacles es queden penjats 24 hores perquè els disfrutin els qui no hagin pogut veure’ls. Cada dia de la setmana hi ha jocs diferents i se’n van incorporant alguns de nous.

 

 

Els temes de l’espectacle (més o menys)

Aquí tenim alguns exemples: les relacions (hem d’esbrinar quina relació hi ha entre els actors, si són pare i fill o un mafiós i un cuiner italià o on té lloc l’acció), l’oracle (ens demanen una pregunta estranya i ells han de contestar-la), la paraula (s’escull una paraula i cada intervenció de l’actor ha de començar per cada una de les seves lletres) o a favor i en contra (se selecciona un tema polèmic o absurd i cada un d’ells s’hi posiciona positivament o negativament, com en les tertúlies televisives, ens posen com a exemple: passejar nens amb corretja, ¿sí o no?)

Proves d’aquest equip d’humoristes per al seu nou Home Edition. / PLANETA IMPRO

També tenen un apartat d’entrevistes  (ens demanen que escollim un personatge famós per parlar amb ell, algunes suggerències són el teletubbie rosa o el pilot de l’Estrella de la Mort; un d’ells farà aquest paper i l’altre serà l’entrevistador) i un altre de més específic d’entrevistes subtitulades (ens suggereixen un idioma no europeu, i un improvisador se l’inventa mentre l’altre tradueix barbaritats i nosaltres aportem noves qüestions mitjançant el xat) i la seva pròpia Telebotiga (seleccionem un objecte qualsevol –segur que ja han suggerit el Satisfyer– i ells han d’intentar vendre’ns-el com si fos un d’aquests programes). Solen acomiadar la connexió amb el conte d’anar a dormir (ens animen a escollir un gènere cinematogràfic i ells creen una història amb les paraules i frases que anem escrivint durant la conversa).

Cartell amb els humoristes de l’Impro Show d’aquesta nit. / PLANETA IMPRO

Les pròximes cites

Les sessions tenen lloc cada diumenge, dimecres i divendres a les 22 hores i s’hi poden apuntar tantes persones com vulguin sense inscripció prèvia. Avui podem reunir-nos amb Patrick Martínez, expert en lluita escènica i armament que ha treballat a Hotel Krueger i Horror Box, i Núria Espinosa, especialitzada en musicals i directora de la companyia italiana Lazzi Comicio. El dimecres 6 repeteix Patrick acompanyat per Ángel Galán, director artístic de Planeta Impro amb experiència en teatre, cine i televisió i que té una formació molt variada: interpretació, expressió corporal i vocal i clown.

Ángel Galán és el director artístic de la companyia. / PLANETA IMPRO

Notícies relacionades

El divendres 8 la que repeteix és la Núria juntament amb Sergi Príncep, que es dedica a diversos projectes artístics com la màgia, dansa, cabaret i les animacions, ja que és showman i pallassa. Diumenge que ve coneixerem el fundador de Planeta Impro, Jose L. Adserías, precursor d’aquesta especialitat i creador de múltiples espectacles, que apareixerà amb Pepo Flores, que va estudiar a l’escola de Coco Comín, on va adquirir experiència en cant, dansa i interpretació. I les sessions seguiran les pròximes setmanes.

Jose L. Adsarías, fundador del grup, en una connexió ‘online’. / PLANETA IMPRO

Altres noves idees

També s’han adaptat a aquests dies i han impro-visat nous serveis que sí que requereixen reserva anticipada i estan limitats a 30 persones, com el Home Party  (un espectacle privat i personalitzat per a celebracions de grups d’amics i familiars com ara aniversari o festes) i el Meeting Time (a través de Zoom, ideat per a esdeveniments virtuals o presentacions de productes dirigit a empreses). Com que gairebé res està preparat ja podem repetir, que cada dia és diferent. S’ha de reconèixer, això d’aquesta gent és Impro-sionant!

Cartell del nou Home Party, un xou per a tota mena de celebracions. / PLANETA IMPRO