MARXA ENRERE

Colau cancel·la el concert dels balcons després del «malestar» entre els artistes

Txarango i Sopa de Cabra havien declinat participar perquè el consistori pagava 200.000 euros

L'ajuntament havia anunciat que El Terrat i Mediapro assumirien els costos del concert

zentauroepp52972400 coronavirus colau200330174705

zentauroepp52972400 coronavirus colau200330174705 / FERRAN NADEU

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Cancel·lat el concert dels balcons ‘Barcelona, ens en sortirem’, previst per al dissabte 9 de maig, a causa de la polèmica generada després que grups com Txarango, Sopa de Cabra i Stay Homas, així com les artistes Clara Peya, Lidlami i Suu, manifestessin a les xarxes socials que hi declinaven participar perquè estaven en contra que el consistori pagués 200.000 euros per l’organització de l’esdeveniment en plena alerta sanitària.

Així ho ha anunciat l’alcaldessa Ada Colau a través del seu compte de Facebook. «Hem pres aquesta difícil decisió al constatar el malestar que ha generat la proposta en una part del sector cultural», ha escrit Colau. Aquest dissabte al matí, el consistori barceloní havia anunciat que els costos de l’esdeveniment els assumirien El Terrat i Mediapro sense «cap cost» per a l’Ajuntament de Barcelona, però «valorant el malestar generat, els organitzadors hem decidit cancel·lar-lo», ha afirmat Colau.

El cap de setmana que ve els balcons i terrasses de Barcelona es volien convertir en l’escenari d’actuacions d’una vintena d’artistes, entre ells Joan Manuel SerratSílvia Pérez CruzManolo GarcíaAntonio Orozco o Amaia. Un esdeveniment, presentat per Andreu Buenafuente i Clara Segura, que pretenia servir d’«agraïment» a la població que s’ha confinat durant les últimes setmanes i, alhora, donar «un missatge al món d’esperança i confiança en un moment complicat per a molta gent», segons va anunciar l’ajuntament. 

«Assumim els nostres errors»

«M’entristeix profundament que un projecte que incorporava artistes –d’estils diversos, tots ells de gran talent–, no hagi sigut possible», ha dit la primera edil de la ciutat. «Com a Ajuntament assumim els nostres errors. Quan les coses no surten bé, tot i que s’hagin fet amb la millor de les intencions, és millor parar a temps i fer les reflexions oportunes», ha afirmat l’alcaldessa. 

Notícies relacionades

Ada Colau també ha posat èmfasi en el recolzament de l’ajuntament al teixit cultural barceloní, afectat per la crisi del coronavirus. «No ens hem quedat de braços plegats», ha dit. L’alcaldessa ha recordat que, després de la crisi, l’ajuntament va anunciar algunes mesures dirigides a la cultura local com 2 milions d’euros en ajuts extraordinaris o la reorientació dels grans festivals municipals (com el Grec o la Mercè) per recolzar aquest teixit.

«Malgrat ser un dret fonamental, en situacions de crisi la cultura acostuma a quedar relegada a un segon lloc. A nivell més estructural, recordar també que som l’única administració que des de fa anys destinem més del 5% del pressupost a la cultura», ha dit. L’alcaldessa també ha defensat que el concert dels balcons havia de ser un «acte de ciutat», un «homenatge a la ciutadania» que, considera, «tenia tot el sentit tirar-lo endavant». Però finalment, no ha pogut ser.