CONSEQÜÈNCIES DE LA CRISI DEL CORONAVIRUS

El Primavera Sound dubta que pugui celebrar-se a l'agost

El Cruïlla també apunta a un ajornament per al 2021 a l'espera de poder cancel·lar per força major

zentauroepp48426086 icult primavera sound  stiky  fotografia de david  canto200430194359

zentauroepp48426086 icult primavera sound stiky fotografia de david canto200430194359 / Dani Canto

1
Es llegeix en minuts

«Per tot el que ens arriba, sembla que no podrà ser», ha admès aquest dijous, sobre la celebració del Primavera Sound aquest agost, el seu codirector Alberto Guijarro. En una entrevista a tres a l’Instagram Live del Club TRESC, al costat del director del festival Cruïlla, Jordi Herreruela, i el del Grec, Jordi Casadesús, Guijarro ha comentat que segueixen a l’espera de les indicacions del Govern per «poder actuar».

Notícies relacionades

El Primavera Sound, que s’havia de celebrar al juny, va ser un dels primers festivals en anunciar el seu ajornament a causa de la crisi sanitària pel coronavirus. Però la data del mes d’agost, no obstant, perilla també després dels terminis anunciats per l’Executiu per a la tornada a la nova normalitat. Guijarro, en tot cas, ha demanat poder acollir-se a la cancel·lació per força major. 

El festival Cruïlla

També el Cruïlla, previst per als dies 2, 3 i 4 de juliol, espera que el Govern decreti la cancel·lació de festivals massius com el seu «a causa de força major» abans de decidir suspendre’l. No obstant, els seus responsables, després de l’anunci del pla de desescalada, consideren que «difícilment» podran celebrar el festival aquest any i per això apunten ja a «ajornar-lo al 2021». Sense la decisió de l’Estat, «no hi ha cap segur que cobreixi» el cost de rescindir contractes als 4.000 treballadors vinculats al Cruïlla ni als artistes, han assenyalat en un comunicat a les seves xarxes socials. Les entrades d’aquesta edició seran vàlides per a la propera.