MESURA EXCEPCIONAL

Els Oscars s'obren a l''streaming' pel coronavirus

L'Acadèmia de Hollywood crea una excepció per a pel·lícules estrenades en plataformes durant el tancament dels cines

estatuilla-premios-oscar

estatuilla-premios-oscar

2
Es llegeix en minuts
Idoya Noain

L’impacte del coronavirus a Hollywoodha arribat també a la seva Acadèmia, i alspremis Oscar, i ha tombat, tot i que sigui de manera excepcional i temporal, la fèrria barrera imposada fins ara a pel·lícules estrenades en streaming.

En un comunicat, aquest dimarts l’Acadèmia de Hollywood ha anunciat que permetrà que aspirin a la 93a edició dels Oscars, que tenen prevista la seva entrega el 28 de febrer de 2021, pel·lícules que tenien prevista una estrena en cines però que, pels tancaments imposats a les sales per evitar la propagació de la «devastadora pandèmia», s’han estrenat en plataformes o serveis de vídeo a la carta.

Una vegada que els cines reobrin seguint les directrius de les autoritats, l’Acadèmia marcarà una data a partir de la qualla regla excepcional deixarà d’aplicar-se. Des d’aquell moment, totes les pel·lícules hauran de tornar a complir les normes tradicionals.

Això sí, assumint la profunditat de l’impacte, l’Acadèmia també amplia els cines on es podran projectar les pel·lícules per qualificar per als Oscars. Fins ara eren només en sales comercials del comtat de Los Angeles, on les pel·lícules s’havien de projectar almenys set dies consecutius i amb un mínim de tres sessions diàries, mentre que per a l’edició 93 comptaran també estrenes en cines de zones metropolitanes de la ciutat de Nova York, l’àrea de San Francisco, Chicago, Miami i Atlanta.

La màgia de la sala

«L’Acadèmia creu fermament que no hi ha millor manera d’experimentar la màgia de les pel·lícules que veure-les en un cine», diu el comunicat, en què el president de l’Acadèmia, David Rubin, i la seva consellera delegada, Dawn Hudson, asseguren que el compromís amb aquesta idea és«inalterat i infrangible».No obstant, es destaca també que la pandèmia és «històricament tràgica» i es vol remarcar que la institució«recolza membres i col·legues en aquest moment d’incertesa».«Reconeixem la importància que el seu treball sigui vist i celebrat, especialment ara, quan les audiències aprecien les pel·lícules més que mai», declaren.

L’Acadèmia també ha creat excepcions pel Covid-19 per als documentals i curtmetratges que poden arribar a les nominacions per estrenes en festivals, i també crearà una excepció si els treballs s’han estrenat ‘online’ a la plataforma digital delsfestivals afectats.

Pel·lícula internacional, so i banda sonora

Notícies relacionades

Així mateix, s’han anunciat aquest dimarts altres canvisno relacionats amb el coronavirus, incloent-hi un de procediment en la categoria de pel·lícula internacional, en què per primera vegada es convida tots els membres de l’Acadèmia amb dret a vot a participar en la ronda preliminar de votacions, tot i que per poder votar hauran de complir un mínim de visionaments (que no s’especifica).

A més, les categories de muntatge de so i barreja de so es fonen en una de sola. I en la de banda sonora es requerirà que almenys el 60% de la partitura sigui original, un percentatge que s’eleva al 80% en el cas de seqüeles i pel·lícules d’una franquícia.