FESTIVAL DE FESTIVALS

Els principals festivals de cine s'uneixen en un certamen virtual

Cannes, la Mostra, Sundance i Sant Sebastià, entre d'altres, sumen esforços per esquivar la crisi amb We Are One: A Global Film Festival, que a partir del 29 de maig i durant 10 dies es transmetrà per Youtube

zentauroepp44836670 icult cannes venecia200415193338

zentauroepp44836670 icult cannes venecia200415193338 / FILIPPO MONTEFORTE

2
Es llegeix en minuts
Nando Salvà

Els festivals de cine més importants i prestigiosos del món, entre els quals figuren el de Cannes, la Mostra de Venècia o el de Sant Sebastià, formaran part de We Are One: A Global Film Festival, un esdeveniment virtual que ha organitzat Youtube com a solució d’emergència pel coronavirus. A partir del 29 de maig i durant 10 dies, aquesta iniciativa digital oferirà gratis i al públic de tot el món una programació escollida pels festivals de cine d’Annecy, Berlín, Cannes, Guadalajara, Jerusalem, Karlovy Vary, Locarno, Londres, Macau, Marràqueix, Mumbai, Nova York, Sant Sebastià, Sarajevo, Sundance, Sydney, Tòquio, Toronto, Tribeca i Venècia.

Youtube i Tribeca Enterprises, l’organització al darrere del Festival de Cine de Tribeca, són els màxims responsables de We Are One: A Global Film Festival, que recaptarà fons per a l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i altres institucions involucrades en la lluita contra el coronavirus. «Sovint parlem del poder de les pel·lícules per inspirar i unir les persones més enllà de les fronteres i les diferències per ajudar a guarir el món. Tothom necessita guarir-se en aquest moment», va assenyalar aquest dilluns en un comunicat Jane Rosenthal, cofundadora i directora executiva de Tribeca Enterprises.

Satisfacció

«We Are One: A Global Film Festival uneix programadors, artistes i comptadors d’històries per entretenir i reconfortar les audiències de tot el món. Al treballar amb els nostres extraordinaris socis i Youtube, esperem que tots experimentin una mica del que fa que cada festival sigui tan únic i apreciïn l’art i el poder del cine», va afegir. Per la seva part, el director comercial de Youtube, Robert Kyncl, va destacar que aquest serà «un esdeveniment» com «mai abans s’havia fet». «Estem orgullosos de ser els amfitrions d’aquest fantàstic contingut, que és gratuït per als aficionats al cine de tot el món», va agregar.

Notícies relacionades

També van mostrar la seva satisfacció els representants del Festival de Cannes, un dels nombrosos certàmens de cine que s’han vist afectats per la crisi global del coronavirus. «Estem orgullosos d’unir-nos a altres festivals per posar el focus en pel·lícules i talents extraordinaris, permetent al públic experimentar les maneres de narrar històries a tot el món i la personalitat artística de cada festival», van assegurar Pierre Lescure i Thierry Frémaux, president i director del Festival de Cannes, respectivament.

La pandèmia ha obligat a tancar les sales de cine de pràcticament tot el planeta, amb conseqüències demolidores per a la indústria, i ha posat contra les cordes els festivals més importants del circuit internacional de la gran pantalla, que ara estudien possibilitats entre la suspensió, la cancel·lació o esgotar les seves opcions fins al final. Per exemple, la Mostra de Venècia manté, ara per ara, la seva intenció de celebrar-se al setembre. Però Cannes, que s’hauria d’haver desenvolupat al maig, ha ajornat en diverses ocasions el seu esdeveniment d’aquest any i tampoc se celebrarà almenys durant juny o juliol.