QUÈ PODEU FER AVUI... A CASA

#InnerSessions: els concerts que comencen quan s'acaben els aplaudiments

Un grup d'artistes ofereixen concerts dedicats a Aldees Infantils SOS poc després de les vuit de la tarda

Jorge Megó, Paralelo 40, Álvaro Ruiz i David Castro són els protagonistes d'aquesta setmana

54256853 2400892243481368 608514256442228736 o

54256853 2400892243481368 608514256442228736 o

4
Es llegeix en minuts
Eduardo de Vicente
Eduardo de Vicente

Periodista

ver +

En general, quan anem a un concert, els músics interpreten els seus temes, els disfrutem i els acomiadem amb forts aplaudiments. Però ara hi ha una gent que ha capgirat la tradició i ho fa al revés. Es tracta de #InnerSessions, que organitzen concerts íntims en locals acollidors amb capacitat limitada per artistes de tota mena d’estils que transmeten per les xarxes socials. La seva nova idea consisteix a oferir recitals en la mateixa línia però amb una particularitat. Els artistes participen i col·laboren en el ja clàssic aplaudiment de les vuit de la tarda per homenatjar qui ens cuida aquests dies... i, quan finalitzen, és el moment que comenci el concert. El seu eslògan és: «Després dels aplaudiments arriba la música».

La trompetista i cantant Andrea Motis va participar en aquestes sessions. / ELISENDA PONS

En aquestes sessions intervenen tota mena de músics, des dels més consagrats als talents emergents, passant pels que ja tenen una mica de trajectòria. La situació d’aquests dies no ha impedit que segueixin endavant amb el seu projecte, tot i que l’han hagut de modificar una mica i continuen programant concerts diàriament des de casa dels músics. La iniciativa ha tingut una gran repercussió i, en setmanes anteriors, ja han participat noms importants com els de la trompetista, saxofonista i cantant jazzística Andrea Motis, la trombonista i cantant de bossa nova i jazz Rita Payés, el guitarrista de La Pegatina Adrià Salas, i cantautors com Tontxu o Dani Flaco. 

Música per visibilitzar a Aldees Infantils SOS

  

 

Els concerts són gratuïts i es poden veure al seu Instagram particular i al de InnerciaSpain (que també mostra els bisos en exclusiva), però els artistes han volgut anar més enllà i col·laborar amb una bona causa. Per això, els ofereixen per visibilitzar el treball meritori de l’oenagé Aldees Infantils SOS i és que sembla que la crisi actual hagi eclipsat la tasca d’organitzacions com aquesta, que vetllen per ajudar els col·lectius vulnerables. En el seu cas concret, lluiten per garantir el benestar físic i emocional dels més de 6.000 nens i joves que atenen al nostre país. Ara la seva situació és més complicada ja que s’han vist obligats a suspendre la presència física amb els nens i les seves famílies en alguns dels seus programes de prevenció. Però continuen col·laborant, a distància i si és possible de manera presencial, amb tota mena d’intervencions psicològiques i terapèutiques i procurar que els nens visquin també aquests dies el millor possible.

Pop romàntic i d’autor

 

 

Ja tenen a punt la programació d’aquesta setmana que s’obre amb Jorge Megó, un cantant de pop amb temes romàntics com el recent Un ratito más, que sorprèn al combinar una lletra que parla de disfrutar dels petits moments utilitzant un so urbà molt actual i que s’ha convertit en un himne per donar-nos una mica més de força actualment. La seva carrera es va iniciar amb el seu primer singleCuarto, al qual va seguir Sacas de mí  i ha sigut rebut amb entusiasme per la crítica musical. Aquesta tarda podrem passar una estoneta amb ell.

  

 

Demà està prevista l’actuació de Paralelo 40, un grup madrileny resident a Mèxic. Es tracta d’un duo de pop d’autor format per Ángel Reyero, excomponent de La Quinta Estación, i Fernando Fu. Tots dos van formar part de Circopop i, finalment, van decidir posar-se a compondre per disfrutar de la música seguint el seu propi camí al marge de les modes i van crear aquesta nova formació. Ja han tret dos EPs i, ben aviat, publicaran un concert acústic. En el seu repertori destaquen temes com Algo de suerte, Todavía, No fue suficiente o la recent Fe de erratas, que explica la ruptura d’una parella tòxica convertint-la en una cançó positiva i fins i tot divertida.

Dos músics que s’independitzen

  

 

Aquest dimecres tenim una cita amb el sevillà Álvaro Ruiz, que és el guitarrista d’El Kanka, però que s’ha independitzat per emprendre una nova carrera en solitari. En aquesta nova etapa proposa anar un pas més enllà respecte la cançó d’autor, combinant-la amb la tradició flamenca, les músiques llatinoamericanes i les harmonies del jazz. El seu primer single va ser Estraños i des d’aleshores ja ha publicat diversos discos com El vuelo del abejaruco, Ritmo y compás o Geografía. Col·labora activament amb el seu canal de Youtube, on no només ofereix les seves cançons, sinó que també fa tutorials per aprendre a tocar els seus temes, com Báilame.

  

 

David Castro serà el convidat de dijous i va ser, amb uns altres quatre músics, el fundador del projecte Street Wings, que el va portar a recórrer mig Europa. El 2017 va decidir emprendre el camí en solitari i va publicar alguns dels temes que tenia escrits. Dos anys després va sorprendre amb el seu primer disc, El idioma de los relojes, amb cançons que destaquen pel seu so fresc i molt cuidat i les seves lletres carregades de sensibilitat i tornades enganxoses i ha creat temes com Energía a la deriva, Consigues conectarme Ribera sideral. Fa molt poc acaba de crear un optimista tema per donar suport al personal sanitari, Hasta la victoria. Un cantautor ascendent a qui caldrà seguir la pista. I per a les pròximes setmanes confirmen noms com l’argentina establerta a Mallorca Alejandra Burgos, que va ser la telonera d’Anastacia a la seva gira europea, o Julieta 21, el projecte de pop vitalista de José Pérez. Unes sessions molt especials de bona música íntima i amb molt cor.

Notícies relacionades