QUÈ PODEU FER AVUI... A CASA

Guia per veure les millors actuacions del macrofestival Together At Home

El festival, organitzat per Global Citizen i Lady Gaga, va comptar amb duos memorables i grans artistes

Paul McCartney, Elton John i Stevie Wonder hi van acudir, però la sorpresa va ser l'aparició dels Rolling Stones

owtah

owtah

4
Es llegeix en minuts
Eduardo de Vicente
Eduardo de Vicente

Periodista

ver +

El concert global més gran de la història va tenir lloc, finalment, aquest dissabte: One world: Together at home. Responent a la crida de Lady Gaga i l’organització Global Citizen, les grans estrelles de la música es van reunir a fi d’homenatjar totes aquelles persones que ens estan ajudant aquests dies. El personal sanitari, en primer lloc, la gent que ha viscut experiències insòlites, que ha patit la pandèmia i continua lluitant o els que ens ajuden a alimentar-nos (des dels supermercats a... un pizzer).

  

 

Després de la incertesa de quina seria finalment la durada, el macrorecital es va allargar durant vuit hores, tot i que només fos perquè hi hagués tots els artistes convidats en una nit memorable en què van desfilar una infinitat d’actors i presentadors estel·lars de la televisió nord-americana, les històries solidàries i l’emotivitat i l’agraïment com a constants.

El programa es va seguir a tot el món. / CHRISTOPHER JUE / GETTY IMAGES

Per als qui se’l van perdre (era massa llarg per quedar-se tota l’estona davant el televisor), aquí poden repassar els moments més memorables de la nit, les sorpreses, les cançons i assistir, tot i que sigui en diferit (al cap i a la fi, totes les actuacions estaven pregravades), a l’espectacle més gran del món... confinat. Tots actuant des de casa, barrejant-se amb altres músics o cantants i donant el millor de si mateixos en una vetllada que passarà a la història de la música. I comencem pels mites vivents.

La gran sorpresa va ser l’aparició dels Rolling Stones. / MATT CAMPBELL / EFE

Les llegendes i una sorpresa

A l’hora punta (als EUA, aquí cap a les 2 de la matinada) van començar a aparèixer les llegendes. Paul McCartney va ser dels pocs que va emetre en format vertical (això sí, amb fotografies als costats) i menys qualitat visual que la resta. La seva versió de ‘Lady Madonna’ era un homenatge a la gent que treballa als hospitals.

  

 

Elton John, en un jardí amb el seu piano va recuperar el seu ‘I’m still standing’, que sonava una mica estrany, més que res perquè semblava haver-se oblidat de les esses i sonava més aviat com ‘I’m till tanding’.

  

 

Stevie Wonder va homenatjar el recentment difunt Bill Whiters adaptant el seu ‘Lean on me’ però combinant-lo amb el seu tema propi ‘Love’s in need on love today’, del seu inoblidable doble àlbum ‘Songs in the key of life’.

  

 

I la gran sorpresa, ja que no se’ls havia anunciat, van ser ni més ni menys que els Rolling Stones, incorporant-se gradualment des de casa seva per interpretar ‘You can’t always get what you want’, potser els que van fer el tema més llarg de la nit, però va ser tot un regal.

  

 

Les grans dives

Lady Gaga, organitzadora del concert, va ser una de les dives que van aparèixer i es va posar al piano per fer-nos somriure amb la deliciosa ‘Smile’ que va compondre Charles Chaplin per a la pel·lícula ‘Tiempos modernos’ i va aconseguir emocionar-nos.

  

 

Jennifer Lopez també va recórrer a un tema antic i igualment meravellós, ‘People’, del musical ‘Funny Girl’, al jardí de casa seva per recordar-nos la importància de la gent en aquests dies.

  

 

La veterana Sheryl Crow no va voler perdre’s el concert i va aportar, guitarra en mà, el seu ‘Everyday is an winding road’, amb un gran significat actualment. La ‘dreamgirl’ Jennifer Hudson va recórrer a l’‘Hallellujah’ que va popularitzar Leonard Cohen mentre un cor i un piano realçaven la seu brillant i intensa interpretació.

Cantants llatinoamericans

La quota de música en espanyol va estar representada pel sempre polèmic Maluma que es va apuntar, acompanyat per una guitarra, amb un optimista ‘Carnaval’ per donar ànims, i va eludir controvèrsies.

  

 

Luis Fonsi va aportar amb el seu grup el seu superèxit mundial, no podia ser d’una altra manera, ‘Despacito’, en un estudi de gravació i amb tres músics més com si estigués assajant el tema. Juanes, que va ser dels primers a aparèixer, va fer ‘Es por ti’, també amb un gran contingut solidari, i igualment en ple estudi només amb una guitarra com a únic instrument.

Les més esperades

El tram final va estar marcat per l’espera. En el xat que apareixia a la dreta de la pantalla, els fans van reclamar durant hores la presència de les seves favorites: Billie Eilish i Taylor Swift. La primera, amb el piano de Phineas va fer seu el vell tema ‘Sunny’ que van popularitzar els Boney M en una versió que va sonar molt a les discoteques.

  

 

Taylor Swift es va decantar per un altre d’aquests temes esperançadors, el simple títol del qual ja serveix per mostrar les seves intencions: ‘Soon you’ll get better’, mentre tocava el piano.

  

 

Els duos i el gran final

Els duos també van formar part de les sorpreses de la nit, com el de John Legend (veu i piano) i Sam Smith, cada un des casa seva amb tot un clàssic, ‘Standy by me’.

  

 

Camila Cabello i Shawn Mendes van deixar enrere la Señorita per recórrer a una altra peça memorable, l’idíl·lic ‘What a wonderful world’, el de Louis Armstrong, no el de Sam Cooke que sortia a la pel·lícula ‘Único testigo’.

  

 

Annie Lennox, al piano, ens va presentar a la seva filla, Lola, que ens va deixar amb pam de nas al comprovar que la seva veu és una delícia i contrasta a la perfecció amb la de la seva mare per recórrer a un dels seus grans èxits, ‘There must be angel’. L’únic que ens va faltar va ser el solo d’harmònica de Stevie Wonder.

I el final va ser apoteòsic unint el piano clàssic de Lang Lang amb el tenor Andrea Bocelli, John Legend, Lady Gaga i la titànica Celine Dion resant una oració (‘The prayer’). Va ser tot un «a veure qui pot més». Un colofó esplèndid per a un concert casolà, però memorable.

Notícies relacionades