QUÈ PODEU FER AVUI... A CASA

DesDeCasa Fest, un esdeveniment solidari per descobrir la cultura de Lleida

Avui i demà oferiran concerts amb músics de pop, rock, clàssica, jazz, folk, indie i punk

El cap de setmana que ve estarà dedicat a la literatura i les arts escèniques

foto1

foto1

2
Es llegeix en minuts
Eduardo de Vicente
Eduardo de Vicente

Periodista

ver +

Els artistes estan vivint aquests dies una situació límit sense possibilitats d’obtenir ingressos ja que els espectacles o concerts que tenien programats s’han anul·lat. Entre tots hem de posar el nostre gra de sorra perquè puguin continuar en actiu i, per això, comencen a sorgir iniciatives per recolzar-los. Una de les més imaginatives ha nascut a Lleida, fruit de l’acció de la plataforma cultural Ilerdam Videas, que pretén posar al mapa les seves comarques també en altres sectors. La seva intenció consisteix a donar a conèixer la música, la literatura i les arts escèniques de la Terra Ferma i aconseguir fons per a aquests creadors.

  

 

Per a això han creat el DesDeCasa Fest, un esdeveniment que s’emetrà en streaming avui i demà i que tindrà una segona part el cap de setmana que ve. Aquests dos primers dies estaran dedicats als concerts, en els quals participaran diversos músics i grups lleidatans. Tindran una durada aproximada d’una mitja hora i l’espectador serà qui decideixi l’aportació que desitja fer per mitjà del mètode de taquilla inversa a través de Bizum o PayPal.

  

 

Música de diferents estils

Tots actuaran en els seus respectius comptes a les xarxes socials (a la web trobarem tots els horaris i direccions) i, posteriorment, podran revisar-se al seu canal de YouTube. Avui, l’oferta està centrada en Eira amb el seu indie-pop, el metal de Blindpoint, el piano clàssic d’Antoni Tolmos, la poesia de Meritxell Gené, el folk lleidatà de Xavier Baró i el rock suau de Javier Sólo. Els concerts tindran lloc a partir de les 17 hores en aquest mateix ordre i cada mitja hora.

  

 

Diumenge hi haurà dues sessions. En la matinal, des de les 11.30 hores, tindrem amb nosaltres la cantautora argentina Guada Garino, el jazz del pianista Xavier Monge, el duo folk Lauzeta amb violí i guitarra, la tradició del jazz afroamericà de Jordi Mestre, el cantautor Joan Blau i els seus Somnis i Mínim, parella formada per l’activista cultural Joan Gallardo i el veterà Pep Rius (Companyia Elèctrica Dharma).

  

 

Ja a la sessió de tarda (a partir de les 17 hores) descobrirem l’original arpista Berta Puigdemassa, el rocker Lo Pardal Roquer (amb el seu popular Sóc de l’oest), Lluís Sánchez del grup de pop-rock Vernal, els ritmes africans d’Alu Spear, la deliciosa veu d’Éphona, el jazz amb aroma poètica de Sissa Viva i, per acabar, el punk-rock femení de Les Sueques que, durant el directe, presentaran el seu nou vídeoclip.

  

Notícies relacionades

 

Un cap de setmana literari

El pròxim cap de setmana, dies 25 i 26, estarà dedicat a la literatura perquè puguem celebrar una mica la Diada de Sant Jordi a casa. Però els escriptors no sempre estaran sols ja que podran interactuar amb el públic i, en alguns casos, diversos actors contribuiran a donar a conèixer les seves obres amb lectures i dramatitzacions en directe. En aquests moments estan treballant per tancar la llista definitiva d’autors que hi participaran però, de moment, ens avancen els noms de Pep Coll en narrativa (Muntanyes maleïdes, El salvatge dels Pirineus), poetes com Dolors Miquel (El vent i la casa tancada o el polèmic Mare Nostra) o Amat Baró (La marca de Caín, Catalunya i Joglaria), Josep Vallverdú (autor de les aventures del gos Rovelló) i Marta Alòs (amb novel·les negres com Ulls maragda). Un munt de formidables opcions per descobrir la cultura lleidatana, els seus músics i els seus autors i amb un element solidari que li dona encara més valor. 

L’escriptor Pep Coll participarà en el festival la setmana que ve. / FERRAN NADEU