NOU PROJECTE

Bayona dirigirà 'Truce', una pel·lícula sobre la treva de Nadal de la primera guerra mundial

El director rodarà la pel·lícula quan acabi la filmació dels dos primers episodis de la sèrie d''El senyor dels anells'

jgarcia43619513 icult j  m  bayona foto giles keyte180606132226

jgarcia43619513 icult j m bayona foto giles keyte180606132226 / Giles Keyte

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Juan Antonio Bayona ja té nou projecte cinematogràfic entre mans. El responsable de títols com ‘Jurassic World: El regne caigut’, ‘Un monstre em ve a veure’ i ‘L’impossible’ dirigirà ‘Truce’, un film ambientat en la primera guerra mundial que relatarà un dels episodis més singulars del conflicte, la treva nadalenca de 1914.

Segons informa Disssing Film, el film estarà produït per Warner Bros. i seguirà la història d’un esquadró de soldats en la primera línia del front que tenen l’oportunitat de recuperar una mica d’humanitat enmig de la barbàrie gràcies a la treva no oficial declarada durant el Nadal de 1914. Va ser un breu període d’alto el foc no oficial que va tenir lloc de forma espontània al front occidental en el qual s’enfrontaven les tropes de l’imperi alemany i les forces de l’imperi britànic estacionades. Va començar el dia abans de Nadal, el 24 de desembre, quan els soldats van començar a cantar nadales i adornar les trinxeres amb rudimentaris motius nadalencs. Expliquen les cròniques que es va arribar fins i tot a celebrar un partit de futbol entre els dos bàndols, tal com relata la pel·lícula francesa escrita i dirigida per Christian Carion ‘Bon Nadal’.

Notícies relacionades

Stuart Beattie, responsable dels llibrets de títols tan variats com ‘30 dies de foscor’, ‘Austràlia’, ‘Pirates del Carib’, ‘Collateral’ o ‘Jo, Frankenstein’, cinta que també va dirigir, s’encarregarà del guió d’un film que estarà produït per Jonathan King (‘Roma’, ‘Green Book’) i Elaine Chin (‘The Dreaming Man’) i en el qual Scott Foley (‘Whiskey Cavalier’) exercirà de productor executiu.

Bayona es ficarà de ple en aquest projecte, que encara no té prevista data d’estrena ni d’inici de rodatge, quan finalitzi la filmació dels dos primers episodis de la sèrie d’‘El senyor dels anells’ que prepara Amazon Prime Video a Nova Zelanda.