QUÈ PODEU FER AVUI... A CASA

Activitats entretingudes perquè els nens passin l'estona i aprenguin

La revista Cavall Fort proposa jocs, contes o receptes i la Pedrera, passatemps i manualitats

El Museu de Disseny organitza un joc de pistes virtual i el Tibidabo a jugar amb LEGO i classes de física

banner joemquedoacasa 72-scaled-1170x400

banner joemquedoacasa 72-scaled-1170x400

3
Es llegeix en minuts
Eduardo de Vicente
Eduardo de Vicente

Periodista

ver +

Van passant els dies i cada vegada costa més distreure els nens, els petits herois d’aquestes jornades, ja que s’estan portant molt millor del que els seus pares esperaven i entenent la situació amb més naturalitat de la prevista. I el millor és que deixin de banda els jocs de consola i les sèries televisives per practicar activitats que els diverteixin i, de passada, els ensenyin alguna cosa. Aquí van algunes opcions.

A la web es pot accedir a unes edicions especials de la revista. / CAVALL FORT

La històrica revista Cavall Fort i el seu germà petit, El Tatano (per als encara més petits) han decidit obrir un apartat en la seva pàgina web per proporcionar-nos tota mena de recursos. Per començar han preparat unes edicions especials de les seves publicacions perquè puguin ser llegides ‘online’ amb tots els seus personatges habituals, el Dog i el Muix, Ot el bruixot, Sergi Grapes o Pesquis i Baliga. En un segon apartat ens ofereixen la possibilitat de practicar tota mena de jocs, receptes de cuina, tests, manualitats o experiments i poden resultar molt divertits...

L’apartat dedicat a jocs, experiments, receptes i molt més. / CAVALL FORT

A la secció de propostes podem escoltar una vintena d’audiocontes d’El Tatano: El concurs del rei, La setmana del Max, El tió que no tenia gana, Un pícnic atrafegat, Ronques! o Les nens de l’autobús, entre d’altres. A continuació coordinen un fòrum perquè els nens opinin sobre diversos temes que els interessen: el confinament, per descomptat, però també poden dialogar sobre les xarxes socials, els deures, els avis i diversos assumptes més. En tercer lloc, ¡atenció, pares! tenen una agenda que enllacen amb altres pàgines que ofereixen tota mena d’activitats per a aquests dies: visites virtuals a museus, gimcanes filosòfiques, espectacles i concerts infantils, jocs, teatre, llibres, etcètera.

Suggereixen enllaços externs per realitzar altres activitats. / CAVALL FORT

Els col·laboradors de les revistes també aporten continguts interessants sobre les seccions i els personatges (ens ensenyen a dibuixar-los o a conèixer els seus secrets) que apareixen en les seves pàgines. Així tenim un joc de rol, manualitats, contes i cançons o un quadern d’activitats. Finalment, hi ha una llista d’enllaços externs amb jocs, enigmes, videocontes o una gimcana d’objectes.

Coneixerem els secrets de personatges com Pesquis i Baliga. / VILADOMS

La Fundació La Pedrera també està organitzant tota mena d’activitats perquè fem des de casa. Cada setmana proposa un passatemps (uns mots encreuats gaudinians o trobar les set diferències entre dues imatges de l’edifici) i una manualitat (dissenyar un trencadís o confeccionar un animal a l’estil de Gaudí). Però també comparteixen conferències sobre ciència, les converses a la Pedrera, experiments llunàtics, concerts, vídeos d’il·luminació de la façana o de com gestionar les emocions aquests dies, la relació de la música amb la gastronomia o temes com ecologia, veganisme o fake news. Tot això pot trobar-se a les seves xarxes de FacebookTwitter i Instagram. Igualment ofereixen la possibilitat de fer una visita virtual en 360 graus per sis plantes del recinte.

La Pedrera proposa setmanalment un passatemps i una manualitat. / ÍÑIGO MOXO

El Museu del Disseny ens proposa un divertit joc de pistes cada dijous que podem intentar resoldre en família. L’excusa és la seva exposició Del món al Museu i consisteix a descobrir on es troben quatre objectes mitjançant unes pistes determinades. Per exemple: «Té bona pinta, però no te’l menjaràs! No t’hi acostis amb una agulla. Abans de fer-lo servir, prepara la bufera. Ben a la vora hi ha una catifa voladora». Per descobrir-los haurem d’entrar a la seva pàgina i visitar-la virtualment fixant-nos en tots els racons per trobar-los.

Cartell del joc de pistes del Museu del Disseny. / MUSEU DEL DISSENY

Finalment, un dels llocs favorits dels petits és el Parc del Tibidabo, que també està preparant una sèrie d’entreteniments per a ells durant aquests dies (Tibidabo des de casa), que poden descobrir-se en la seva pàgina web i que s’aniran ampliant. Ara per ara podem veure i aprendre el ball de les mascotes del parc i ens animen a inventar la nostra pròpia coreografia i penjar-la a les xarxes socials amb l’etiqueta #ElTibidabodesdecasa. La companyia de marionetes Herta Frankel ens convida a veure fragments del seu espectacle Animals animats i podem participar en el concurs de dibuix Amunt la creativitat! on pintar un racó del parc.

  

 

Als fans de LEGO els ensenyen com utilitzar les peces que tenim a casa per muntar un barco pirata com el de la seva atracció i, si en manquem, podem recrear-lo digitalment en una pàgina creada per a aquest fi. Una altra opció és accedir a les classes de física Fisidabo Hipàtia, uns vídeos en els quals s’expliquen les lleis d’aquesta ciència natural per mitjà d’experiments que uns estudiants han dut a terme en algunes de les seves atraccions. Moltes i molt diferents opcions perquè els nens no s’avorreixin ni un minut.

Notícies relacionades