VÍCTIMA DEL CORONAVIRUS

Mor als 52 anys Adam Schlesinger, colíder de la meravella pop Fountains of Wayne

El músic també va pertànyer a Ivy i va tenir èxit en la composició per a cine i televisió

zentauroepp53001212 file   this sept  14  2019 file photo shows adam schlesinger200402102629

zentauroepp53001212 file this sept 14 2019 file photo shows adam schlesinger200402102629 / Richard Shotwell

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO

El músic nord-americà Adam Schlesinger, líder, juntament amb Chris Collingwood, del magnífic grup de pop de guitarres Fountains of Wayne, va morir aquest dimecres als 52 anys a Nova York després d’haver donat positiu per coronavirus. Josh Grier, el seu advocat, va confirmar a la revista ‘Rolling Stone’ la mort de l’artista.

Schlesinger (Nova York, 1967) va formar el grup Fountains of Wayne a mitjans dels anys 90 amb Collingwood, a qui va conèixer en la dècada anterior quan tots dos estudiaven a Massachusetts. El tàndem, amb Collingwood com a cantant i guitarrista i Schlesinger al baix i les harmonies vocals, va ser fins a principis de la dècada del 2000 una màquina greixada de facturar cançons com sols. Feien diana rere diana. A la contrastada (si bé en aquell període més aviat menystinguda) alquímia de melodia més electricitat, Fountains of Wayne afegia arranjaments i girs sorprenents i lletres enginyoses, sovint, sobre la vida a Suburbia, no debades eren de Nova Jersey.

Els àlbums ‘Fountains of Wayne’ (1996), ‘Utopia Parkway’ (1999) i ‘Welcome Interstate Managers’ (2003) formen un trio molt estimats pels aficionats del power-pop. En el tercer figura el gran èxit ‘Stacy’s Mom’, amb el qual el conjunt va ser candidat al Grammy a millor actuació de pop d’un duo o grup.

Fountains of Wayne va llançar un parell d’àlbums més: ‘Traffic and Weather’ (2007) i ‘Sky Full of Holes’ (2011).

En paral·lel, Schlesinger també va ser integrant de la delícia ‘indie’ Ivy.  I en comandita amb Taylor Hanson, James Iha (Smashing Pumpkins) i Bun E. Carlos (Cheap Trick) va formar el supergrup de pop amb ganxo i sucre Tinted Windows, amb un disc homònim publicat el 2009.

Una última dada certifica que Schlesinger pertanyia a la reialesa del pop, o almenys de certa idea del pop: va ser el productor de ‘Good times!’ (2016) i ‘Christmas party’ (2018), els dos últims i molt joiosos àlbums d’uns ressuscitats Monkees.

Cine i televisió

Notícies relacionades

Una altra faceta important de la carrera de Schlesinger va ser la composició per a cine i televisió. Per exemple, l’artista va ser candidat a l’Oscar a la millor cançó original per ‘That thing you do!’ el tema principal de la pel·lícula musical ‘That thing you do!’ (‘The Wonders’ a Espanya, 1996) que va dirigir i va protagonitzar Tom Hanks.

A més, Schlesinger es va emportar tres Emmy com a compositor (un per la sèrie ‘Crazy ex-girlfriend’ i dos per les gales dels premis Tony), va guanyar un Grammy al millor àlbum de comèdia per la seva tasca a ‘A Colbert Christmas: The greatest gift of all!’, i també va deixar la seva empremta a les bandes sonores de pel·lícules com ara ‘Music and lyrics’ (2007) i ‘Damsels in distress’ (2011).