EPIDÈMIA

El festival de Coachella es prepara per a un ajornament fins a l'octubre

La important mostra musical californiana està contactant amb els artistes per posposar la cita, prevista per a l'abril, pel coronavirus

undefined47756552 rosalia performs with j balvin at the coachella music   arts190425172243

undefined47756552 rosalia performs with j balvin at the coachella music arts190425172243 / Amy Harris

1
Es llegeix en minuts

L’organització del festival de Coachella està treballant per posposar fins a l’octubre l’edició d’aquest any de la mostra musical, que se celebra del 10 el 12 i del 17 al 19 d’abril.

Segons fonts citades per ‘Rolling Stone’, ‘Pitchfork’ i ‘The Hollywood Reporter’, l’expansió del coronavirus i els casos que s’han confirmat ja a la vall de Coachella, a Califòrnia, han portat a aquesta situació, dies després que es cancel·lés el torneig de tennis d’Indian Wells.

Així les coses, els agents dels artistes estan sent contactats des de l’organització per saber la seva disponibilitat per actuar els caps de setmana del 9 a l’11 i del 16 al 18 d’octubre d’aquest mateix any, segons ‘Billboard’. L’ajornament seria, per tant, de sis mesos.

No hi ha, de moment, cap anunci oficial per part del festival, que des del 2001 se celebra a Indi (Califòrnia) cada abril. Els artistes d’aquest any són, entre d’altres, Frank Ocean, Rage Against the Machine, Travis Scott, Lana Del Rey, Lil Uzi Vert, Thom Yorke, Run the Jewels, Danny Elfman, FKA twigs, DaBaby, 21 Savage, Caribou i Lil Nas X.

La preocupació pel coronavirus ha portat ja a cancel·lar festivals com el Tomorrowland de França, l’Ultra Music de Miami o el South by Southwest de Texas. A més, Pearl Jam ha cancel·lat la seva gira nord-americana i Madonna ha acabat abans de temps la seva gira al suspendre els seus dos últims concerts a París. 

A Espanya

Notícies relacionades

Mentrestant, la indústria espanyola de la música en directe manté el calendari de festivals i actuacions en tot l’Estat. Així ho ha fet públic en un comunicat aquest dimarts l’Associació de Promotors Musicals (APM), que assegura que se seguiran els protocols del Ministeri de Sanitat. Així mateix, els promotors catalans estan en contacte directe amb les autoritats sanitàries autonòmiques i barcelonines.

La primera gran cita musical a la vista a Barcelona és l’actuació de Nick Cave & The Bad Seeds al Palau Sant Jordi, el 26 d’abril. El clàssic Viña Rock està fixat del 30 d’abril al 2 de maig a Villarobledo (Albacete), mentre que la 20a edició del Primavera Sound està prevista a Barcelona del 3 al 7 de juny i el Sonar, del 18 al 20 de juny a la mateixa ciutat.