CITA A BCN DEL CINE 'INDIE'

5 apostes fortes per a l'Americana Film Fest

Recordem uns quants títols entre els molts que hi ha d'atractius de la setena edició del festival, que se celebra fins diumenge

beach-bum-moondog -matthew mcconaughey- and lingerie -snoop dog

beach-bum-moondog -matthew mcconaughey- and lingerie -snoop dog

2
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Per setè any, l’Americana Film Fest ens convida a descobrir pel·lícules de la collita ‘indie’ nord-americana recent que de cap altra manera potser no arribaríem a veure, almenys, no en pantalla gran. Aquí sota apuntem diverses cites obligades, majoritàriament als Cinemes Girona. No hi són totes, però (¿què ens hi juguem?) són totes les que hi han de ser. 

1. ‘Mickey and the bear’, vincles que lliguen i ofeguen

Annabelle Attanasio (’The Knick’), una mica més coneguda com a actriu, debuta com a directora de llargs amb aquest relat iniciàtic amb fons de crisi d’opioides. Camila Morrone és la Mickey del títol, una adolescent de Montana que medita si vol dedicar la vida a cuidar-se del pare (James Badge Dale), veterà de la guerra de l’Iraq amb síndrome d’estrès posttraumàtic. Dimecres, dia 4, Zumzeig, 22.00 h. Divendres, dia 6, sala 2, 22.15 h. 


2. ’Swallow’, digestions pesants

Després de codirigir el documental ‘The Swell Season’, mirada honesta i dolorosa a la ruptura de Glen Hansard i Markéta Irglová, Carlo Mirabella-Davis continua explorant intimitats incòmodes des de la ficció. Swallow narra el descens als inferns de la Hunter (Haley Bennett), una jove mestressa de casa que, poc després de quedar-se embarassada, comença a menjar objectes perillosos de forma compulsiva. Terror corporal amb bona reputació. Dijous, dia 5, sala 3, 21.45 h. Diumenge, dia 8, sala 1, 16.15 h. 


3. ’Honey boy’, LaBeouf segons ell mateix

Qui riu l’últim, riu millor. Quan molts consideraven Shia LaBeouf més interessant als tabloides que a les pantalles, l’ex-nen prodigi ha firmat un (aparentment) gran guió basat en els seus inicis en la indústria i els seus primers coquetejos amb les addiccions, i s’ha reservat el paper d’un voluble pare. La directora de ‘Honey boy’, Alma Har’el, va rebre el premi a la millor opera prima del Sindicat de Directors. Dijous, dia 5, sala 1, 22.00 h. Dissabte, dia 6, sala 1, 18.10 h. 


4. ‘Seberg’, rere dels passos de la icona

Notícies relacionades

Kristen Stewart com la icona de la nouvelle vague Jean Seberg. ¿Fa falta afegir res més? Per exemple, potser, que el film de Benedict Andrews no és tant un biopic en voga com un thriller polític: recordem que Seberg va estar en el punt de mira de l’FBI per la seva relació amb l’activista pels drets civils Hakim Jamal. Dissabte, dia 7, sala 1, 16.00 h. Diumenge, dia 8, sala 1, 20.15 h.


5. ’The beach bum’, fumeta McConaughey

Set anys després de ‘Spring breakers’, el director Harmony Korine torna a la platja, ara per seguir els passos titubejants del Moondog (Matthew McConaughey), un poeta fumeta bastant cremat. Completen un curiós repartiment Snoop Dogg (com a millor amic camell del protagonista), el cantant i empresari Jimmy Buffett (com a si mateix), Isla Fisher, Jonah Hill i Martin Lawrence. Dissabte, dia 7, sala 1, 20.00 h. Diumenge, dia 8, sala 1, 22.15 h.