AGRESSOR SEXUAL CONVICTE

Les primeres hores de Weinstein sense llibertat: hospital, apel·lacions i la certesa d'un altre judici a Los Angeles

zentauroepp52355063 film producer harvey weinstein exits new york criminal court200223201713

zentauroepp52355063 film producer harvey weinstein exits new york criminal court200223201713 / EDUARDO MUNOZ

1
Es llegeix en minuts
Idoya Noain

L’ambulància que havia de portar a l’agressor sexual convicte Harvey Weinstein dilluns a l’infame complex carcerari novaiorquès de Rikers Island es va quedar a l’hospital Bellevue. Afligit d’hipertensió  arterial i palpitacions després de la seva condemna, el productor de 67 anys estava al centre mèdic aquest dimarts, el seu primer dia complet sense llibertat, i no hi havia informació de quan serà finalment traslladat a Rikers, on el jutge James Burke va acceptar que romangui a l’edifici de la infermeria, una de les vuit presons del complex, fins a la vista per a la sentència l’11 de març.

Notícies relacionades

Els problemes de salut de Weinstein formaran part de la primera apel·lació de la seva defensa, que abans de posar en marxa altres recursos intentarà que el seu client pugui esperar la sentència a casa seva. Dilluns, però, els advocats del productor ja havien provat de convèncer Burke, esmentant que després d’una operació d’esquena que «no va tenir èxit» està sota cura de cinc metges, prenent diversos medicaments i també «rebent injeccions als ulls per no quedar-se cec», però cap dels arguments va convèncer el magistrat.

La condemna a Nova York ha creat alguns interrogants sobre l’altre cas penal que Weinstein té pendent a Los Angeles i tot i que no hi ha calendari per a aquest procés des de l’oficina de la fiscalia del comtat s’ha assegurat que «definitivament» segueixen endavant. Weinstein enfronta allà quatre càrrecs, incloent violació forçada, que deriven de les acusacions d’una actriu italiana i de Lauren Young, una de les tres dones que van testificar a Nova York per provar de demostrar el patró de «mals actes previs» de Weinstein. Les agressions van passar el 2013 en dos dies consecutius.