ANUNCI DEL PROGRAMA

El festival Americana presenta el seu cuidat programa per al 2020

Es podran veure les últimes pel·lícules d'Abel Ferrara i Harmony Korine o una retrospectiva del documentalista Steve James

Kristen Stewart stars in SEBERG

Kristen Stewart stars in SEBERG / Courtesy of Amazon Studios (Courtesy of Amazon Studios)

1
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire

Un any més, el festival Americana sorprèn (tot i que aquesta excel·lència ja no és novetat) amb una cuidada programació que farà les delícies dels qui encara creiem en el cine nord-americà independent i volem continuar investigant en el seu passat. Del 3 al 8 de març, els cines Girona i Zumzeig i la Filmoteca acolliran un grapat de títols interessants no només dels Estats Units, sinó també de Mèxic i el Quebec; setze d’ells inèdits a Espanya.

Notícies relacionades

El programa s’obrirà dimarts, dia 3 de març, amb la comèdia dramàtica ‘Saint Frances’, del debutant Alex Thompson, doblement premiada al festival texà SXSW. En els cinc dies restants es podran caçar les últimes pel·lícules d’Abel Ferrara  (el documental ‘The projectionist’), Harmony Korine (’The beach bum’, amb Matthew McConaughey) o Kevin Smith (’Jay & Silent Bob reboot’), a més de títols recents tan atractius com ‘Seberg’ (el biopic de l’actriu d’‘Al final de l’escapada’, ambKristen Stewart), ‘Honey boy’, ‘Mano de obra’, ‘Mickey and the bear’, ‘The death of Dick Long’ o ‘Burning cane’, dirigida per Phillip Youmans amb... 19 anys.

L’Americana tindrà, de nou, un instructiu vessant retrospectiu. La seva secció The Lost Sessions retrà homenatge al director neorealista de culte Charles Burnett, del qual es podran veure quatre títols, entre ells el seu mític ‘Killer of sheep’ del 1977, que va rodar amb al voltant de 10.000 dòlars. El prestigiós documentalista Steve James, a qui devem el clàssic sobre bàsquet i evolució personal ‘Hoop dreams’ o el retrat del crític de cine Roger Ebert ‘Life itself’, serà el protagonista d’una retrospectiva a la Filmoteca i visitarà el festival. També està convidat al festival Denis Côté, emblemàtic cineasta del Quebec que presenta ‘Ghost town anthology’. Arriben dies intensos per al cinèfil filoindie.